Продължете към съдържанието

Качествената хидроизолация е перфектното решение на проблема с течовете от покрива. Ако смятате да се сдобиете с нова хидроизолация, трябва да знаете някои неща за нея, тъй като съвременните хидроизолации се различават изключително много от предшествениците си, отпреди 10-20 години например. В тази статия ще разгледаме до най-малка подробност какво представляват съвременните хидроизолации, какви са техните предимства и какво можем да спечелим като поставим такава.

Хидроизолацията може да бъде битумна, полимерна или циментова, в зависимост от материала, от който е направена. Битумните хидроизолации са най-разпространени, тъй като притежават много предимства: лесен монтаж, високо ниво на изолация и силна устойчивост на вредните атмосферни условия(вятър, дъжд, силни слънчеви лъчи и т.н.) Полимерната хидроизолация може да бъде направена с циментова или битумна основа, от което зависят и нейните качества. Тя не е чак толкова разпространена, колкото битумната хидроизолация.

Преди да направите своя избор, трябва да се запознаете в детайли с качествата, които притежава избраната от Вас хидроизолацията. Добре е да се доверите на хидроизолация, която е направена от реномиран, европейски производител. Специалистите съветват да си закупите хидроизолация, която е направена по европейски стандарт, което е знак за качество на материалите, които са използвани за направата й. Европейските хидроизолации притежават дълъг живот. Свидетели сме на хидроизолации, които издържат повече от 20 години, без да създават никакви проблеми на собствениците си.

След като вече сте си избрали и закупили хидроизолация, е време да откриете фирма, която ще я постави. Не, че няма да се справите и сами, но е от изключително значение хидроизолацията да бъде поставена правилно, тъй като в противен случай могат да се появят неприятни проблеми (течове, конденз, мухъл и прочие), дори след нейното поставяне. Най-добрият вариант, е да се доверите на фирмата, от която се закупили хидроизолацията. В случай, че това не е възможно и фирмата не извършва монтаж, може да се обърнете към някоя от десетките фирми на пазара, които притежават необходимия опит и умения, за да се справят с тази задача.