Продължете към съдържанието

покривиНа всеки човек, който притежава битова или промишлена сграда, някой ще му се наложи да ремонтира покрива си. Разбира се, ако сградата е нова, едва ли това ще бъде скоро, но все пак трябва да бъдете подготвени от рано за всяка една ситуация. Най-честите проблеми с покрива, за които трябва да бъдем подготвени са течовете. С тези проблеми можете да се справите и сами, ако става дума просто за разместване на керемидите, но ако проблема е по-сложен ще трябва да използвате услугите на някоя специализирана фирма или къртачи за къртене на фуги. Тук ще Ви дадем съвети как да изберете най-подходящата фирма за къртене и ремонт на покриви и какви изисквания трябва да имате към нея, за да бъде направен ремонта качествено.

Ремонтът на покрива трябва да бъде възложен на професионалисти, които разполагат необходимите умения и качества. В България има изключително много фирми, които предлагат този тип услуга, което допълнително би усложнило избора Ви. Търсете фирма, която ще Ви даде гаранция за качество и срок за изпълнение на ремонта, като по този начин ще си гарантирате, че ремонта ще бъде извършен навреме, в противен можете да изисквате от фирмата да Ви плати обезщетение, ако работата се забави твърде много. Най-важното нещо при избора на фирма, е цената. Изберете фирмата, която най-добре отговаря на вашите изисквания и финансови възможности, но не се хвърляйте на най-евтината оферта, защото обикновено евтиното излиза скъпо. Цената на ремонта се определя от квадратурата на покрива и материалите, които ще се използват за него. В никакъв случай не пестете средства от материали.

По принцип няма от какво да се притеснявате при избора на фирма, която да извърши ремонта, защото за фирмите е много по-добре да си свършат работата качествено и клиентите да останат доволни от услугата за къртене и ремонт на покриви, като по този начин ще си спечелят положителна репутация, а от там и нови клиенти. Разбира се има и изключения, но те са рядкост, особено в големите градове шансът да попаднете на такава фирма е минимален, но все пак винаги се доверявайте на фирми, на които им се носи славата на професионалисти.