Продължете към съдържанието

Когато се местим в нов дом или правим ремонт се налага и местене на мебели. Важно е да знаете дали мебелите ще се поберат, защото ще трябва да направите добър план на пространството. Ако мебелите не преминават през врати и прозорци, можете да ги демонтирате, да използвате такелажни услуги или да купувате нови мебели. Етажният план ще е от полза и ще направи вашето преместване по-лесно и по-ефективно.

Най-напред трябва да знаете размера на вашите мебели, преди да се опитате да ги преместите. След това направете измервания на вратите, прозорците, залите и коридорите на новия дом. Трябва да видите дали мебелите ще могат да напуснат дома. Има специален маршрут, който мебелите ще заемат в стария и новия дом и това, което трябва да планирате.

Какво ще стане, ако дивана ви е твърде голям и няма да мине през вратата?

Може да го демонтирате!

Преместване на големи мебели

Как ще се чувствате в новия си дом? Можете ли да си представите, преди преместването да е завършено, трябва да знаете, какво да направите с големите мебели, които няма да вземете.

Ако мебелите ви не могат да бъдат демонтирани, може да ги изнесете през вратата или прозорците. Вземането на мебел и качването й на втория етаж изисква планиране, тъй като екипът, който ще ги мести се нуждае от специално оборудване, за да се свърши работата.

Планирайте маршрута и метода.

Къде ще минат мебелите ви? Може да се наложи да обръщате по някакъв начин парче по парче мебел или да го премествате под ъгъл, за да може да го измъкнете навътре / навътре. Опитайте се да си представите процеса в детайли. Представете си, че измъквате дивана от стаята и надолу по стълбите, за да разберете, че няма достатъчно място да го завъртите, за да го изкарате през входната врата. За да избегнете такива неприятни ситуации, всяка голяма мебел трябва да има свой собствен маршрут за деня на преместването и трябва да планирате това. Ако не може сами да местите или демонтирате, потърсете екип по изнасяне на стари мебели. Тук може да видите цени за изнасяне на стари мебели: http://www.bulkom.com/ceni-izvozvane-stari-mebeli-sofia.