Продължете към съдържанието

Ако имате кожа склонна към съдържание на мазнини, през зимата такава ще е по-малко пострадала от тънкост и сухота. Но, това, което трябва да знаете за мазна кожа през студения сезон са опасни инфекциите. За мазна кожа през зимата ще бъде полазено да се правят парни бани, да се ползват лосиони и маски от естествени компоненти. Един отличен ефект е дадена маска да включва градински чай, бял равнец, дъбови на кори и лайка.

Понякога, след завръщане от разходка жената забелязва, че кожата и се лющи. Тогава се налага да направи пилинг на кожата. Дори и мазна кожа става червена и люспеста. За да се отървете от този неприятен симптом, измийте със сапун само през нощта и на сутринта, почистете с лосион за кожа с отвара от лайка. На пазара има много балансиращи и хидратиращи кремове за мана кожа.

В студено време, често и всички имаме червен нос. Това не е много естетично явление свързано със способността на кръвоносните съдове да се развива бързо в отговор на външни стимули. Плавателните съдове губят способността си за последваща редукция, следователно, излагане на кожата, изложена на студа, може да получи зачервяване на носа като постоянен атрибут на замръзване. Отърваването от този недостатък, можете да е с помощта на компреси. Два пъти в седмицата, използване на лайка чай е необходимо да се подготвят два резервоара, един от които е прохладен, а от другата страна, напротив, топла. Нанесете компрес на носа с редуване пет пъти. Не забравяйте, че винаги трябва да завършите процедурата със студен компрес.

На слънчево, но хладно се прилагат слънцезащитни кремове. В екстремни студове покритието на кожата може да е домашно. Също така е да се облича за времето. Ако замръзнете, ще се превърне в червено и ще замразите носа. Тогава могат да се приложат някои компреси с помощта на лосион от липов цвят. Сложете няколко супени лъжици суха настойка в чиста купа и залейте с чаша вряла вода. Избършете червеният и запушен нос сутрин и вечер. Подобни, прекрасни инструменти много бързо даряват здрав цвят. Вижте и една удобна възглавница за спокоен сън.