Продължете към съдържанието

По време на изследване на къща за монтаж на топлоизолация е необходимо да се обърне внимание не само на ниво, но и на качеството на изолация.

Важно е къщата да бъде проверена за наличие на различни дупки и пропуски: по стените, по тавана, по пода, вратите и прозорците, за контакти и осветителни тела. Препоръчително е да се провери от външната страна на стените, акведукти и тръби, вентилационни шахти и дупки. Също така е необходимо внимателно да се разгледа от двете страни на фундаментните стени. Ако прозорците позволяват проникване на по-студен въздух в помещението е необходимо да ги замените с нови, подходящи за местния климат. Вижте някои екологични съвети. Такива е важно да са с високо качество и топлоизолация слой. Не забравяйте, че изборът на прозорци не е маловажен аспект на дома и когато става дума за отоплението.

Ако нямате желание или възможност да замените старите прозорци с нови, можете да използвате специални уплътнител ни материали, или да си купи комплект за изолация на прозорци. Това значително ще покачи нивата топлинен ефект, създадени от качествени климатици.

За уплътняване на отвори и пукнатини по стените, прозорците и обекти, можете да използвате и обичайните методи уплътненията. За уплътняване на пукнатини в електрически контакт се препоръчва да се използва специален топлоизолационен лайнер. За уплътняване на дупки и пукнатини във външните стени на къщата трябва да използвате специална пяна. Направи разопаковането по-лесно. За най-ефективната подготовка за зимата, можете да се обадите на специалисти за отопление, вентилация и климатизация, за да получите всички необходими консултации.

Експертите ще проверят комина, ще определи степента на изолация на тръби и отвори, а където се налага ще почистят. Всяка една стъпка към подобряване ефективността и покачване на топлината ще намали и разходите за отопление в дома. Съвременните термостати с функция за програмиране на температурата също могат да помогнат с финансовите спестявания. Вижте и що е то неработеш автоклиматик. Като правило, термостатът може да регулира температурата за деня и нощта, която позволява използването на по-ниска температура и програмиране по време на отсъствието на хора в помещението. Всичко това спомага за намаляване разходите за електроенергия.