Продължете към съдържанието

Гаражът трябва да има здрава основа, за да не се изрони от влизане и излизане. Необходима ви е здрава замазка или циментово покритие. Ще се наложи да изкъртите всичко до бетон и да си направиш нова замазка, особено ако основата ви е рехава. Всичко нестабилно трябва да се изкърти. Кърти.БГ ще извърши процедурата по кърти, чисти, изовзва вместо вас, и то с най-голямо удоволствие.

 Един от добрите методи за изравняване е саморазливната замазка. Техниките на „посветените” в саморазливната замазка са две – с „иглен“ валяк и с маламашка гребен. Важно е подът да бъде абсолютно чист – да се обезпраши и да се обезмасли. Препоръчително е подът да е грундиран. Грундът намалява водопоглъщането, т.е. вкарва го в някакви граници.

 Ако сместа е прекалено гъста няма да може да се разстели сама и винаги ще се получават неравности, независимо с какво да я разстилате. Не забравяйте, че това все пак е самонивелираща се саморазливна замазка.

 Може да погледнете торбата за разходни норми /квадратура дебелина/, за да разберете колко торби ще са нужни в зависимост от квадратурата. Обикновено най-тънката част не трябва да е по-тънка от 1 см., затова гребенът за разнасяне трябва да е от зъб минимум 1 см.