Продължете към съдържанието

Разбиване на бетон и стоманобетон

Може би тъкмо сте си купили ново жилище и искате да промените неговия архитектурен план преди да сте му направили основен ремонт и да сте го обзавели? За целта ще трябва да къртите бетон и не знаете как става това? Ако сте решили сами да къртите бетон ще са ви необходими специални инструменти, ръкавици, предпазни очила, маска, къртач и дискова резачка за бетон.

С тази резачка ще трябва да разрежете повърхността на бетона. Придържайте се да разрязвате в права линия, защото при едно изкривяване можете да повредите диска на резачката.

Хубаво би било, да режете на около 3-4 сантиметра дълбочина и да направите няколко напречни разреза. След като свършите с това, можете да започнете с къртенето на бетона.

Вземете един 10-килограмов чук и започнете разбивате бетона на парчета. Внимавайте, ако има някой около вас и пазете самите себе си, като не сваляте предпазните очила, ръкавици, обувки и маска.

Ако задачата ви се струва трудна и не сте сигурни в себе си, по-добре се свържете с професионалисти. Те ще изкъртят бетона за отрицателно време, ще почистят и ще извозят отпадъка, а вие ще сте много по-удовлетворени от добре  свършената работа на майсторите.  Те ще свършат работата си, а вие ще можете да се отдадете на заслужена почивка и размисъл – какъв ще бъде следващия ви архитектурен ход.