Продължете към съдържанието

kyrti4Къртенето обхваща изключително широк диапазон. То може да включва къртене на най-различни неща – плочки, стени, дограми и всичко друго, което се сетите. Най-голямото предизвикателство в тази област, обаче, е къртенето на бетон. Бетонът, е един от най-коравите и трудни за изкъртване неща. Като дори квалифицирани работници с над 10 годишен стаж в сферата на „Кърти, чисти и извозва”услугите срещат понякога сериозни затруднения с къртенето на бетонни площадки или обекти. Така, че задължително се свържете с професионалисти, ако Ви предстои подобно начинание, тъй като Ви гарантираме, че то ще бъде обречено на провал, ако сами се захванете с него. Къртенето на бетон изисква специални умения, техника и инструменти, с които едва ли разполагате. Затова не надценявайте възможностите си, а се обърнете към доказана фирма в бранша, която да се заеме с тази задача.

Все пак, ако сте си решили да се пробвате и имате излишно свободно време, то поне позволете да Ви дадем няколко съвета, с които евентуално бихте могли да се справите с къртенето на бетона.

По подразбиране, е ясно, че трябва да имате необходимите инструменти, за да изкъртите успешно бетона. Най-необходимите сечива, от които ще имате нужда са – мощен електрически къртач или перфоратор, дискова резачка за бетон, чук, длето и предпазни материали(каски, ръкавици, гащеризони, ботуши, очила и всичко останало). Тези инструменти, обаче няма сами да свършат работата, затова трябва да знаете как да ги използвате. Ето как би било най-лесно да изкъртите бетона:

Вземете дисковата резачка и направете няколко разреза в бетона, които да са със средна дълбочина – около 2-3 сантиметра. Обаче, ако Ви се струва, че дълбочината не, е достатъчна може да ги направите по-големи, общо взето, е по Ваша преценка. Това се прави с цел, за да се размекна бетона, след което да бъде премахнат без много усилия. Разбира се, в зависимост от вида на площадката, е възможно този метод да не бъде подходящ, затова по-добре се обърнете към професионалисти, които знаят какво и как да направят във всяка една ситуация.