Продължете към съдържанието

Къртенето на мазилка е работа за професионалисти. Не препоръчваме сами да се заемете с тази задача. Кърти БГ разполага с необходимите професионални машини, които са на монофазно електричество и екип от професионалисти, които не само ще се отзоват бързо, но и ще свършат работата качествено. След изкъртването на мазилката Кърти БГ ще извърши и почистване, пренасяне, товарене и извозване на строителните отпадъци. Оттам-нататък единственото нещо, което остава на собствениците да направят, е да вземат решение, каква изолация и мазилка да поставят.

В България, а и в други Европейски страни, поддръжката на сградите не е сред най-важните неща, за собствениците й. Затова, често виждаме стари, олющени мазилки и занемарени фасади. Колкото и да е подценявана, поддръжката на мазилката, тя е от изключителна важност както за живущите в сградата така и за случайните минувачи. Освен това, липсата на поддръжка скъсява живота на сградата. Би било много хубаво, ако се наложи закон, който да задължава собствениците да поддържат имота си до едно прилично ниво, с цел да не застрашава собствения си живот и живота на случайни лица, но до това са дорасли само най-цивилизованите нации в света и ние определено не сме сред тях.

ди В някои случаи, мазилките на сградите наистина не са направени качествено, още когато е строена сградата, но в много други – самите климатични условия – влага, промени в температурата, са ключов фактор и до голяма степен допринасят за роненето на мазилката и рушенето на сградата.

Професионалната фирма за къртене „КЪРТИ.БГ” ЕООД извърши масирано къртене на замазка с дебелина 15 см и площ 2000 кв.м в района на летище София бившият ”Кулинар”. На територията на строителната площадка се намираше постройката в сградата от стоманобетон и тухла, която също беше съборена от силната ръка на Кърти БГ. Редом със стотици метри метални тръби от ф50 до ф200 и километри медни проводници, които се демонтираха и се върнаха на вторични суровини.

Разбира се срокът за всички услуги къртене, почистване и извозване е най-краткият на територията на страната за услугите (кърти чисти извозва), а именно 6 календарни дни. За целта се използваха професионалните електрически къртачи с най-мощната сила на удара от утвърдената марка БОШ.

Цялата разбита маса, която се получи и нашата фирма за къртене натовари на транспортни средства и извози до сметище е 500 кубика около 700 тона.Всичко това се натовари на камиони и контейнери с обем от 2 до 20 тона и транспортира до сметище ”Враждебна”.

В дейността по отделяне и натрошаване на замазката се включиха професионални редови къртачи вярно служещи на мега структурата за къртене. Всички бяха добре екипирани и мотивирани с подкрепата на работници ”носачи” , които се стремяха към постигане на краткият срок за изпълнение.

При изпълнението на къртачните услуги имаше съществена съпротива на някой материали, но това не попречи всички определени срокове да се постигнат с помощта на професионална техника и добър екип с отговорници за всяка дейност. Като се започне от най-лесната и малко отговорна, а именно пренасянето на материала и се стигне до металните демонтажи на тръбите по тавана и покрива.

За много други професионални постижения на територията на страната може да разгледате новините в сайта или да прочетете любопитни съвети в раздел блог. А ако искате да се насладите на работата на Кърти БГ може да разгледате видеото и богатата фото галерия на сайта.