Продължете към съдържанието

Обзавеждайки своят дом всеки от нас влага максимум емоция и старание. Не зависимо дали ползвате услугите на интериорен дизайнер или сами сте се заели с тази задача, предстои ви сериозна работа по първите дейности като (кърти чисти извозва), пробиване и демонтажи на стари врати. Вие ще трябва да се спрете на цялостната визия на жилището си, основните цветови комбинации, както и мебелите. И правейки всичкото това, не забравяте за черешката на тортата – интериорните врати. Те придават завършеност на цялостната визия и изборът им е доста труден, предвид факта, че трябва да е съобразен със стила на всички стаи.

На пазара се предлагат множество видове интериорни врати, като започнете от двата основни стила – класически и съвременен и стигнете до материалите, цветовете и размерите на вратите.
Най-красиви безспорно са вратите от естествен дървен материал. Те могат да бъдат украсени чрез редица техники – дърворезба, изкуствено състаряване, с ефект на проядено дърво и т.н. Заедно с това те са третирани с най-модерен финиш, гарантиращ здравината на дървото и запазването му от влиянието на различни външни фактори. Дървените врати могат да бъдат украсени с обков или със стъкло, като тук също съществуват множество варианти, подходящи за всеки вкус и интериор.

Освен дървените интериорни врати, може да се спрете на такива изработени от фурнир, ламинирани, лакирани, стъклени и множество други. Те също предлагат завидно разнообразие от стилове, изработки и модели и винаги може да намерите това, което търсите. И въпреки, че безспорно интериорните врати от естествен дървен материал са най-красиви и най-качествени, останалите също не са за пренебрегване. Те са изработени с вкус и усет и са изпипани до най-малкия детайл. Освен това са и значително по-евтини, което е фактор, влияещ върху избора на повечето потребители.
Независимо на какви интериорни врати ще се спрете, имайте предвид, че те ще дадат завършеност на вашият дом и ще изведат наяве вашият усет към детайлите. Интериорните врати са важна мебел и изборът им е труден и решаващ.