Продължете към съдържанието

Fliesen entfernenНе се заблуждавайте, че къртенето, е лесна и проста работа, която може да се научи за час-два. Къртенето, е много по-сложно и задълбочено, отколкото изглежда на пръв поглед. Като добавим и факта, че къртенето обхваща много широк спектър от умения и знания, с които няма как да разполагате, ако не сте навътре в нещата. Така, че не си мислете, че за да изкъртите даден обект, било то плочки, стена, бетон или нещо друго ще Ви бъде необходима само техника и подръчни инструменти. Те сами няма да свършат работата, трябва да бъдат използвани от човек, който знае как да борави с тях. Затова нашия съвет, е да се свържете със специализирана фирма в областта „Кърти, чисти и извозва”, която разполага с опитни работници, които ще се справят с всяко нещо, което им възложите.

За да се уверите в това, което говорим ще Ви дадем за пример къртенето на плочки, което, е едно от най-сложните неща в занаята.

Плочките могат да се изкъртят по няколко различни начина в зависимост от изискванията на собственика им и ситуацията, в която се намират. В по-голяма част от случаите плочките се разбиват и изхвърлят, но въпреки това, е възможно да се запази здравината им и да бъдат изкъртени по такъв начин, че да се използват отново. За целта, обаче трябват специални знания и умения, с които разполага всеки един професионален къртач.  Другият фактор, поради който, е препоръчително да се обърнете към вещи лица в занаята, е собствената Ви безопасност. Въпреки, че къртенето на плочки не изглежда рискова работа, то това не, е напълно вярно. Всяка една строителна дейност крие своите рискове и къртенето на фаянс не прави изключение. По време на работа могат да изхвръкнат малки парченца, които могат да Ви причинят сериозни вреди.

Затова най-безопасния и сигурен вариант, е да наемете професионална фирма, която да свърши работата бързо, сигурно и качествено.