Продължете към съдържанието

kartach1 (2)Къртенето, е една от най-отговорните и сложни задачи в строителството. Не се заблуждавайте, че, е лесно и че не изисква никакви усилия или умения. Дори напротив – за да къртите успешно трябва да разполагате с много солидни знания в тази област, иначе начинанието Ви ще бъде обречено на провал, още преди да сте се захванали с него. Така, че преди да се заемете с тази работа, то добре си помислете дали разполагате с необходимите качества, за да се справите с нея. Защото,  е безсмислено да се заемате с нея и впоследствие да ангажирате специалисти, които да довършат или поправят направеното от Вас.

Ако сте решили сами да свършите тази работа и сте сигурни, че ще се справите с нея, то преди да започнете, е добре да се запознаете с някои от основните техники и похвати в областта, които ако овладеете със сигурност ще направите това, което искате. Трябва да Ви предупредим, обаче, че в никакъв случай нещата няма да се получат от първия път и като за всяко останало нещо ще Ви бъде необходимо време и практика, за да го усвоите напълно. Така, че отново напомняме – ако става дума за нещо сложно и отговорно, като например пробиването на отвор за врата или прозорец в стена, то по-добре се свържете с професионални къртачи.

извозване на мебелиЕдва ли трябва да Ви напомням, но все пак ще кажа, че най-важното нещо, за което трябва да се погрижите, е собствената Ви безопасност. Тя винаги, е на първо място, без значение от целите, които искате да постигнете. Така, че се уверете, че сте взели всички необходими мерки и средства.

Сега да насочим вниманието си към къртенето. Най-важното нещо, което трябва да знаете, че първия удар, е от най-голямо значение. До голяма степен от него зависи как ще Ви потръгне работата. За да направите успешен удар и да си улесните до голяма степен задача, то трябва да направите две неща – първо поставете секача под 30-40 градусов ъгъл върху повърхността, след което се постарайте дълбочината на дупката да бъде около 10-20 см. Също така, е важно да споменем, че за всеки тип материал има различен вид секач. Така, че не можете да къртите бетон например със секач за плочки. Въпреки, че обратното, е възможно, то не, е препоръчително да го правите.