Продължете към съдържанието

Къртенето, е изключително сложна, динамична и опасна работа. Не се заблуждавайте, че, е лесно. Въпреки, че на пръв поглед изглежда, че няма нищо трудно, то не вярвайте сляпо на това, което виждате. За да се изкърти успешно даден обект, е нужно много повече от скъпа и професионална техника. Все пак машината не работи сама и трябва някой да я контролира. А, за да бъде контролирана правилно са нужни специални умения, знания и качества, с които не всеки човек разполага. Затова, е препоръчително да се обърнете към професионалисти, които разполагат с необходимия опит, знания и умения, за да изкъртят всеки обект, който им възложите. И за да не си мислите, че говорим празни приказки, то ще Ви покажем нагледно как се процедира при някои от най-разпространените услуги в областта „Кърти, чисти и извозва”.

steniНека започнем първо с къртенето и пробиването на стена. Това, е една от най-търсените услуги на пазара. Преди да се пристъпи към действия, обаче трябва да се направи сериозна подготовка. На първо време се обезопасява помещението. Изключва се ел.инсталацията, отстраняват се контактите и се демонтират вратите, ако има такива. След което се пристъпва към работа. Първоначално къртенето се започва с чук и секач. С тяхна помощ се правят дупки на ключови места в стената. По този начин се отслабва нейната здравина и до голяма степен се облекчава по-нататъшната работа.

plochki (3)Втората най-разпространена и търсена услуга, е къртене на плочки. Без значение от мястото, върху което се намират, плочките могат да бъдат изкъртени по два начина – да се разбият на пух и прах или да се запазят цели, за да могат да се използват отново. Първият вариант, е сравнително лесен и не изисква кой знае какви усилия, докато при втория се прилага специална техника, която позволява безпроблемното отстраняване на плочките. Важно, е да отбележим, обаче, че не всички плочки могат да бъдат премахнати по този начин, тъй като, е възможно да са били поставени по такъв начин, който не позволява безопасното им демонтиране.