Продължете към съдържанието

Мебели за домашния кабинет

извозване на мебелиМебели за домашния кабинет често се купуват комплект. Какви предмети е нужно да са включени в неговия състав? Ще се опитаме да отбележим всичко, но имайте предвид, че това е индивидуално предпочитание на бъдещия стопанин или стопанка.

Какво влиза в набора от комплект? Често в комплекта за кабинет се включват бюро, работно кресло и стелажи за бумагите. В допълнение към асортимента може да намерите огледало, малка масичка и разбира се, библиотека със стъклени витрини (единично или двустранно). Колко мебели трябва да има в един кабинет? Подходящо е, да не е претоварено с излишни елементи, размери, а отделите за бумагите да са достатъчно. Например, работната маса да включва една, а пет конфигурации, като всяка от които да е с габаритни размери. офис мебели

Излишества. В просторния кабинет, освен традиционните, може да се поставят и други мебели. С тях стаята ще стане по-комфортна и обособена. Към това число мебели се отнася скрин (който служи за бар), кафена масичка, табуретка под телевизора, вграден сейф и др. В нестандартния комплект могат да влязат и шкафове със стъклени витрини за всевъзможни колекции (оръжия, чаши, статуетки и др.).

Производителите на скъпи класически гарнитури за кабинета се допълват с колекции от мебели със стенни и тавани панели. Такава обшивка се произвежда единствено по поръчка, при взета мярка от вашето помещение. А ето и най-необходимия предмет от мебелите  — дивана — в комплекта за обзавеждане на кабинет, той влиза много рядко. Така, че него може да купите отделно. Но, има и изключения от тези правила. Някои фабрики например, позволяват да се оформи в стил с избрания кабинетен проект и  с цялото помещение в дома.

Офис мебели извозванеДомашният кабинет = хоум офис

Не само в отделна стая. Би било грешка да се счита, че комплекта за обзавеждане на домашен офис ще може да позволи да го ползвате и като отделна стая. Няма как да стане в стандартен апартамент хоум — офиса да се сгуши в спалнята или хола, и ще е странно да купим мебелен комплект, който няма да се впише в концепцията на интериора. Това се оказва най – разпространеното заблуждение!

Защото набора от мебели за домашния кабинет се ограничават с необходимия минимум: бюро, кресло, закрит стелаж за книги и библиотека. Но, може да бъде отделен от другите функционални зони в дома. Допустимо е да изберем предмети от друг цвят, произведени от различни материали (за разлика от другите в стаята). Именно това «не подхожда» да се обособи работна зона на по-добри части.