Продължете към съдържанието

Дори и с малка площ даден апартамент може да изглежда просторен. За да получите удобна, просторна и добре планирана стая ви трябват правилно подбрани мебели.

Днес фабриките предлагат различни решения, които осигуряват обективна гъвкавост и многообразие на проекти, и модели. Много от проектите са разработени оптимално, с малък размер, което е същността характеристика при избора на мебели от собственици на малки апартаменти. Една стая може да бъде обзаведена така, че да може да служи, като хол, офис,  трапезария и спалня. За тази цел се използва мека мебел, която лесно се трансформира в различни видове и модификации. Изработените модели са опростени и с аеродинамична форма.

Спалнята — легло в такова помещение може да е част от библиотека, като се сгъва „скрива“ в стената. Като се скрие до стената на предната си част може да има рафтове, който ще са част от модула на библиотеката. Окачването на платформата на леглото се осъществява надеждно, чрез приложени противотежести, които са скрити.

Монтажът на такова легло може да бъде почти навсякъде в дадена стая. Цялата конструкция е монтирана до тавана, като долната част на платформата е повдигната на позиция от десетина сантиметра.

Когато трябва едно малко помещение да бъде ползвано за много цели, ще трябва да се откажете от огромни мебели с подлакътници и масивни детайли. Тогава следва да се направи избор на ниските, стелещи се по пода предмети, като се заимства повече от източната култура. В зависимост от състава на семейството, площта и вкуса на собствениците, подходящите варианти може да бъдат подбрани така, че всички да се чувстват комфортно и уютно. Например с просторна мека мебел, може да се направят няколко преобразования – спално место, отделно стоящо кресло и кушетка, както и двуместен диван — креват.

Относно мястото за хранене е важно да се помисли, за компактна и удобна мебелировка за ползвателите, като повърхностите да останат отворени и незатрупани с предмети. За да се разшири визуално пространството мебелите трябва да бъдат изработени от светъл цвят, стъкло или полирани алуминиеви елементи с фини, нежни, леки отразяващи се повърхности.