Продължете към съдържанието

малки мебелиОбзавеждане за малко жилище

  В големите, а и в по-малките градове малките жилища са нещо не съвсем необичайно. Но и тези малки жилища  биха могли да изглеждат удобни, ако  се възползвате от съветите за подреждане на малкото жилище.

  Не бъдете грандомани. Изберете по-малки мебели, но не прекалявайте с  количеството им, да не стане претрупано. Мебелите трябва да са практични и удобни. Например диванът не е задължително да е със странични облегалки.

   Опитайте се на всеки мебел да намерите повече от едно предназначение. Защо не поставите компютъра си в ниша на библиотеката вместо да му купувате отделна маса и шкаф?  А един плосък телевизор може да се окачи и на стената.

   За вашето малко жилище  е необходимо повече светлина.  За тази цел мебелите не бива да пречат. На гардероба не му е мястото непосредствено до прозореца, а далеко от него. Използвайте огледала за да имате повече светлина. Тежките плюшени завеси не са за вашето малко жилище. Опитайте се да ги замените с леки завеси или щори. В тъмните ъгли може да сложите подходящи осветителни тела.

   изнасяне на диванСтените също могат да са практичен мебел, ако са оборудвани със стенни библиотеки. В кухнята също трябва да се използват лавици , или етажерки, които могат да поберат сума неща, които иначе заемат излишно място.

   Декоративни кутии ще поберат дреболии, които ще сложили върху маси, под маси и къде ли не. Творческият безпорядък не е най-умното разрешение за недостатъчното пространство, което притежава вашето малко жилище.

   Честото пренареждане на малкото жилище  няма да го  направи по-голямо, но вие ще се отървете от ненужни или остарели вещи и предмети. Защо трябва да насочвате вниманието върху малкото жилище? По-добре вниманието ви да грабне голямата картина, която се вижда при влизане. И така – вашето малко жилище може да  стане по-функционално, по-красиво и по-удобно с малко труд и повече фантазия и най-вече с по-малко средства.