Продължете към съдържанието

Основното преимущество на тези комплекти, са компактните размери – предвидлива конструкция. Редно е, да се съсредоточите върху фабричните комплекти, ако решите да изберете подобна гарнитура самостоятелно. Дадения вариант може да бъде направено значително по-евтино от готови модули, но ще ви отнеме повече сили и време за събиране и пренастройка.

Ергономика и мобилност. Не мислете, че миникухнята е подходяща само за тесните офиси и малогабаритни апартаменти. Идеята «всичко в шкафа» активно се използва от европейските дизайнери за създаване на кухня топниво. Дизайнерските миникухни от водещи кухненски фабрики отличаващи се със своята голяма ергономичност и компактност с необичайна форма: вместо надвисналите или подови шкафове, могат да се обединят в остров под формата на цилиндър. Моделът може да е цилиндър с диаметър около половин метър. В него може да се побере всичко, което е необходимо за една съвременна кухня: от нужната битова техника до съдомиялната машина.

Друг вариант – модел създаден още през 1966 година от известния дизайнер Джо Коломбо. Неотдавна компанията предложи миникухня в съответствие на съвременните технологии. Тази конструкция изглежда в среден размер под формата на табуретка, но при това е снабдена с всичко необходимо. В днешни дни все повече хора спират да използват този вариант и поръчват фирми за изхвърляне на стари мебели за да се отърват най лесно от старата мебел.

Защо не и кухненски „остров“ с вградена мивка, ротационен смесител, котлонен панел и печка. В ниската част моделът може да е проектиран с вратички, за да се скрива съдомиялната машина и хладилника. На обратната страна на модула е, възможно да се предвиди стойка за бар.

Съчетанието на традиционните техники и новите технологии – това ноу-хау на съвременното кухненско производство. Техника на мозайките (наборни рисунки от късчета дървен фурнир) с който до недавна се правеше класическата корпусна мебел. Да не пропуснем и инкрустациите, които украсяваха кухненските комплекти. Обърнете внимание на склупторните решения, почти ювелирна изработка – те също не са за изпускане.

«Дишащ» преден панел. Като цяло, кожените фасади не са новост. Но при кухните кожата често се използва като фрагмент. При нейното използване трябва да внимаваме, защото тя трябва да издържи на температурни разлики и влажност. Вече дизайнерите смело тапицират с кожа всички повърхности на високите шкафове, както и фасадата на движещите се чекмеджета.  Като кожата минава през специална обработка за повишение на влагоустойчивостта й и съпротивлението на замърсяването.