Продължете към съдържанието

Къртенето на старата мазилка е начало на всяка изолация на външна фасада, затова не забравяйте телефоните на Кърти БГ –  0888 67 0000, които ще направи първата стъпка от комплекта кърти чисти извозва и  ще постеля килимчето за качествения ремонт на вашата фасада.

Сайдингът е модерна външна винилна облицовка, която се използва за изолация и обновяване на всякакъв вид фасади. Изработва се от поливинилхлорид (PVC) – нетоксичен и негорящ (което в действителност създава екологични проблеми), и устойчив на биологични и химични фактори. Всеки панел представлява монолитен лист PVC, на който е придадена определена форма. В панелите има вентилационните отвори служещи против задържане на влага и мухлясване. По форма сайдинг-панелите обикновено имитират 10- или 13-сантиметрови дъски.

Имайте предвид, че за разлика от дървeния сайдинг, винил-сайдингът не осъществява допълнителна топлоизолация на сградата, освен ако не е добавен специален топлоизолационен материал…

Въпреки че има голямо цветово разнообразие, има и недостатъци. Един от основните компоненти в състава на материала, отговорен за защита на цвета от слънчевата радиация, е титанов диоксид (TiO2), с интензивно бял цвят.

Това значи, че колкото по-ярък е цветът на сайдинга, толкова по-бързо ще се промени от външните атмосферни влияния.

Фиберцимент сайдингът от своя страна се произвежда от пресован цимент и фибри.  Той често се използва като алтернатива на сайдинга, тъй като има възможност за многократко боядисване, а дебелина му от 6,8,10 12 мм също е предимство пред пластмасата.