Продължете към съдържанието

02345

Монтирането на качествена хидроизолация, е най-лесното и същевременно практично решение, за да се справите с постоянните течове на покрива. Бъдете сигурни, че ако си поставите качествена хидроизолация, години наред няма да имате проблеми с покрива. Така, че ако Ви, е писнало всяка година да давате пари за ремонт и „майсторите”, които наемате да Ви убеждават всеки път, че няма да имате повече проблеми с него, то решението на Вашия проблем, е поставянето на хубава хидроизолация.

Най-добрият вариант, е да се свържете с реномирана фирма, която се занимава с монтаж и демонтаж на хидроизолация. Тя ще Ви препоръчва възможно най-удачния вариант за Вашия покрив, защото хидроизолацията за всеки тип покрив, е различна. Въпреки всичко, обаче, е добре да се запознаете с някои от основните неща касаещи поставянето на хидроизолация, за да се предпазите от некоректни търговци, които биха се възползвали от незнанието Ви, с цел да заплатите повече за услуга, която всъщност би Ви струвала двойно или тройно по-евтино. Разбира се, ако се доверите на доказана фирма в бранша, то риска от подобни ситуации, е нулев, но все пак трябва да си имате едно наум и да не разчитате само на „честна дума и доверие” – неща, които в днешно време са рядко срещани.

На пазара се предлагат най-различни видове хидроизолации, които се разделят според типа на покрива. Например рулонната хидроизолация, е една от най-разпространените на пазара и, е подходяща за монтаж върху почти всякакви покриви. Втората най-масово използвана хидроизолация са битумните керемиди. Тя, обаче, е подходяща за монтаж на скатени покриви, тъй като предвид специфичната й форма, няма как да бъде монтирана върху плосък покрив. По принцип, е възможно да бъдат монтирани битумни керемиди върху такъв тип покрив, но няма да получим желания ефект, защото, е невъзможно да му се покрият всички ъгли.

Затова от изключително важно значение, е правилния монтаж на хидроизолация, защото в противен случай проблемите с покрива ще си останат и ефекта от поставянето на качествена хидроизолация ще бъде нулев. Така, че освен, че трябва да си закупите хидроизолация от най-високо качество, от изключително голямо значение, е и правилното и поставяне.