Продължете към съдържанието

toploizolacia

Сигурно следите какво се случва в България през последните няколко месеца и сте наясно с протестите против високата цена на тока и монополите. Донякъде успяхме да постигнем целите си и да намалим, макар и с малко цената на тока, но въпреки това тя пак си остава висока. Затова трябва да помислим по какъв друг начин можем да намалим сметките си за отопление през зимата.

Един от доказаните методи, е чрез поставянето на външна топлоизолация, като според специалистите по този начин можем драстично да намалим загубата на топлоенергия в жилището и следователно да намалим сметките си за отопление. В зависимост от топлоизолацията, която ще монтираме можем да намалим сметките си с 20 до 40 процента. Тези проценти варират според качеството на материалите, от които, е изработена топлоизолацията. Не се заблуждавайте, че с най-евтиния вариант ще успеете да постигнете максимални резултати. Затова или си поставете топлоизолация от среден или най-висок клас или по-добре не си хвърляйте парите за монтирането на нискокачествена изолация, която ще се скапе при първия по-сериозен дъжд или градушка.

Най-добрият вариант, е да си поставите топлоизолация от каменна вата. Тя има в пъти по-добри показатели от останалите два вида, които се предлагат на пазара – Екструдиран и Експандиран стиропор. Въпреки това, обаче стиропорената изолация, е по-популярната, тъй като за нейния монтаж се изискват много по-малко средства, сравнение с каменната вата, за която ще трябва да отделите до 60-70 процента повече средства за монтажа й. Но, ако желаете нещо наистина качествено, което ще Ви върши работа в близките 20-30 и повече години, то заложете на каменната вата.

От съществено значение, е топлоизолацията да бъде монтирана правилно, тъй като некачествения монтаж може да намали до 50 % ефекта от поставянето на изолация. Така, че внимателно изберете фирмата, която ще се заеме с монтирането на топлоизолацията, за да не се окаже в крайна сметка, че сте си хвърлили парите на вятъра.