Продължете към съдържанието

02345Ако искате да внесете доза разнообразие в дома си, то един от вариантите, е да промените по някакъв начин конструкцията му. Трудно бихте могли да го промените до неузнаваемост, но със сигурност, ако вложите малко повече креативност и упоритост бихте постигнали желаните резултати. До голяма степен, обаче сте зависими от размера на жилището. В случай, че разполагате с голям апартамент, то със сигурност ще имате много по-широко поле за изява и бихте могли да реализирате по-голяма част от идеите си, отколкото ако трябва да се съобразявате с размерите на двустайна гарсониера.

Едно от нещата, които бихте могли да направите, без значение колко, е голям дома Ви, е да пробиете нов отвор за врата или прозорец. Така, не само ще разнообразите жилището си, но и ще създадете илюзия за по-голямо и просторно място. Освен това, с пробиването на нов отвор за врата ще улесните достъпа от едната стая в другата. Например, ако холът Ви дели една стена с кухнята, но за да влезете от едното помещение в другото трябва да минете през коридора, то в момента, в който пробиете отвор за врата в тази стена ще можете да влизате от едната в другата стая, без никакъв проблем, а „безполезното” място в коридора може да го превърнете, в каквото пожелаете – килер, да поставите голям гардероб или някакъв кухненски уред и т.н.

Ако тази идея не Ви харесва или просто, е невъзможно да я реализирате, защото стената, която разделя стаите Ви, е носеща, то може да прибегнете към друг вариант – да остъклите балкона си и по този начин да съедините терасата с останалите стаи. За целта ще трябва да изкъртите подпрозоречното пространство, което в момента разделя балкона от кухнята и да си поставите нова дограма, в случай, че сегашната не Ви харесва или вече не Ви върши работа. Даже, ако разполагате с по-голям бюджет може направо да си санирате балкона. Така, освен, че ще внесете желаното разнообразие, ще намалите многократно сметките си за отопление през студените зимни месеци, които и без това са абсурдно високи.