Продължете към съдържанието

Ако сте решили да правите ремонт на покрива е добре да разгледате под покривното пространство и да се ориентирате към цялостното почистване на таванското помещение. Фирмите за къртене предлагат и изхвърляне на стари мебели, почистване на помещения от всякакви отпадъци. Много от тях предлагат демонтаж на мебели, изнасяне и изхвърляне на матраци, секция, гарнитура и стари легла.

В тази статия ще разгледаме какви са основните причини за теч при къща с таван от керемиди и какво трябва да направим, когато го открием.

Течът може да се появи в центъра на стаята или по ъглите. Първото нещо, което трябва да направим, когато го забележим, е да открием източника. Качете се на таванското помещение и разгледайте добре теча в него. По този начин ще добиете бегла представа за мястото, където има пробой. Ако Ви е страх да се качите на покрива, опитайте се да локализирате мястото, където се събрала вода от таванското помещение. Като приключите с откриването на източника, подсушете добре мястото под теча и поставете съд, в който да се събира водата, докато поправите покрива.

Обикновено причини за теч в покрива са две: счупени или разместени керемиди или счупени улуци. За да решите тези проблеми най-добре се обърнете към услугите на някоя специализирана фирма, която ще отстрани повредата бързо и лесно, но все пак, ако сте решили да се справите сами с този проблем, ще трябва да следвате няколко прости стъпки, с помощта на които ще се справите с проблема.

На първо време наместете керемидите, ако са счупени или разместени. След което огледайте добре наоколо и преценете кое може да е най-вероятния виновник на счупването на керемидите. Най-често това са клони на дървета, които са разположени в близост до къщата или силен дъжд(порой, градушка и т.н.). Добър вариант, е да поставите прави плочи под керемидите, с които допълнително ще си подсигурите сухотата в стаята. Ако проблема е в улуците, огледайте добре за разместване или запушване на улука с боклуци. Най-често проблемите с улука се дължат на натрупването му с боклуци(листа, клони, кал и др.). За да се справите с него, е нужно да осигурите свободното преминаване на водата през тях. За целта ще се наложи да ги почистите добре от натрупалите се боклуци.

Ако проблема с покрива продължи и след взетите от Вас мерки, ще трябва да се консултирате с фирма за ремонт на покриви, която да установи повредите и да се справи с тях по възможно най-ефикасния начин.