Продължете към съдържанието

Всяка домакиня се е сблъсквала с проблеми от типа упорити петна от мухъл и тяхното без ефективно отстраняване.
И колкото безнадеждно да ви изглежда премахването на този вид петна, то винаги има решение. Дали ще изберете природни материали или професионална грижа на фирма по почистване е изцяло ваша работа ето и нашите съвети.

Според степента на проникване на мухъла в тъканта отстраняването може да е няколко варианта.
Най-сигурно е отстраняването на мухъл в начален стадии, при силно пропиване на мухъла в дълбочина на тъканта е желателно пълната й подмяна. За една не се наслоява мухъл по домашните мебели като канапе, диван, матрак, дюшек се изисква помещенията да са достатъчно проветриви, а наред с това и лягането на матрака върху спалнята, трябва да е гарантирано с отвори. Свободното циркулиране на въздух спомага да се избегне запарването.

Матрака е мястото, където се натрупват най-много микроби, а мухъла е не само петно, но разпространяващо се такова.
Обичайните техники около почистване на меки настилки на мебели, както и по пода трябва да включва отстраняване на прахообразните частици и всякакви други натрупвания. Почистване с мокър парцал може да направи нови петна по повърхността. Освен това изтриване и замазване на петно от мухъл може само временно да го премахне, а не след дълго да провокира по-мащабната му проява.
Ето защо е належащо да се употребяват специални препарати за отстраняване на петна от мухъл. Препарата за почистване на тапицерии се докосва до тялото, а това налага да се щади кожата. Целия процес от работата на препарата убива акарите и яйцата им.

За отстраняване на петна от мухъл и плесен по мека настилка, мебел, матрак е нужно слънчево и проветриво място. След като петната са засъхнали могат да се изтрият с влажна кърпа.
Почистването с прахосмукачка е задължително. Отстраняването на петна от мухъл става и с равни части от разтвор изопропил и топла вода. След нанасянето се оставя да престои и се почиства от меката повърхност само с вода. В края на цялата процедура се забърсва само дезинфектант.