Продължете към съдържанието

Все повече хора избират удобството и свободата да работят от дома си. За щастие вече високите технологии са навлезли дълбоко в бита ни и съществуват прекрасни възможности за това. От тук произлиза и съвсем естествената нужда за мини офис или работен кът у дома или на тавана. Къде да намерим място за кабинет така, че той да ни осигурява спокойствие, тишина и уединение и как да успеем да го обзаведем практично, за да работим ефективно и ползотворно?
Ако жилището ви е достатъчно голямо и може да си позволите направата на цяла стая на офис, вие всъщност нямате никакви проблеми. Остава ви избора на мебели, който може да са традиционните бюро и удобен стол, както и една практична секция достатъчна, за да побере документацията ви. Имате възможност да обособите и кът за клиенти, ако работите с такива, поставяйки масичка и диванче, удобни и разположени срещу вашето работно място. Обърнете внимание на детайлите. Картини или ръчно бродирани гоблени, статуетки или нестандартно осветление ще разчупят обстановката и придадат комфорт.
Все повече хора избират затварянето на някоя тераса, с цел превръщането й в кабинет или да се заемат с почистване на тавана за административно приспособяване. Това е доста малко пространство, но все пак достатъчно, стига да направите правилният избор на мебели. Ограничете се с бюро и стол, които задължително трябва да е удобен. Осигурете си добро осветление, по възможност работете пред прозорец.
Ако не разполагате нито с подходяща стая, нито тераса, обособете си кът в дневната, спалнята, дори трапезарията. Съобразете коя стая е най-рядко обитаема от останалите членове на семейството, в часовете, когато работите и се спрете на нея. При избора на мебели за работния ви кът, съобразете интериорните решения на останалата част от стаята. Нека мебелите са от същите материали и цветове.
Колкото и да е малко жилището ви, вмъкването на един мини офис в него не е невъзможно. С повече въображение и правилния избор на мебели, ще се справите с тази задача.