Продължете към съдържанието

Почистване на офис от прах, петна или мебели с битови отпадъци

Идеално чист офис способства за създаване на високо мнение за вашата компания във вашите клиенти, деловите партньори и контрагенти, което ще повиши нивото на продажбите. В съвременните условия за професионално почистване на офисите се използват клининг фирми, които предлагат (комплексно, качествено почистване на офиси с различна сложност). Изхвърляне на офис и почистване

При клининговото почистване на офиси се извършва от бригада професионалисти с използване на нови, разнообразни комплексни методи и съвременни технологии, чрез специализирани инструменти и приспособления, хипоалергенни миещи средства и сертифицирана битова химия. При почистване на офис със старо оборудване, и наложително изхвърляне на стари мебели, офис контейнери, бюра, шкафове и застаряла техника. Теаи дейности се извършват от компании които предлагат демонтаж на мебели, изнасяне, товарене и транспортиране до депо за унищожение или за утилизация. Клининговите фирми извършват само почистване на петна прах и други финни дейности.

За какво плащате вие?

В договора с клинингова компания може да уговорите пълния пакет услуги, срока и времето за тяхното извършване (например, до или след работно време). В стандартния пакет за почистване на офиси предимно влизат услуги по измиване на балкони, прозорци, витрини и различни стъклени повърхности, премахване на прах от офисните мебели, стени и лавици, плафони, радиатори, вентилационни отвори, врати, техника и др., Освен това, се провежда дезинфекция и измиване на сан техника, почистване на кухнята (премахване на мазни петна), Почистват се фурни, полират се дървените елементи на мебели, машинно или ръчно влажно почистване на подовите покрития и изнасяне на боклука. В договора може да се обозначат и допълнителни услуги: химическо почистване на килими, кожена или мека мебел, жалузи, щори,  перила и подлакътници.

Не рядко на прозорците се срещат различни ролетни щори, жалузи, които са предвидени да засенчат помещението от слънчевата светлина. По техните ламели с времето се събира прах, която се вдишва всеки път при тяхното използване. При провеждане на почистващите работи на всяка клинингова компания е задължение да измият всички навесни ролети и жалузи. В зависимост от степента на замърсяването могат да се използват различни способи за почистване, чрез употреба на парогенератор, като се снемат напълно жалузите, за да се измият. Към преимуществата за предоставените клинингови услуги фирмите се отнасят с корпоративна култура, система за отчетност, обучение на персонала и системно администриране, периодична замяна на материално-техническата база, стилни униформи и др. Самият процес на почистване в офиса има строго определен и организиран ред на изпълнение, след което помещението придобива акуратен вид.