Продължете към съдържанието

Много верятно всяко семейство да е преживяло вълнуващия момент от завършването след ремонта на къщата, когато всичко, дори незначителните довършителни работи, е било безупречно завършено. Но има една пречка между вас и факта да се наслаждавате на приятната атмосфера на обновеното жилище. Това препятствие е почистването.

Как да почистите апартамент или къща след ремонта, предлагаме ви сега да научите.

Имате две опции. Едната е да потърсите фирма за почистване на апартаменти препарати, другата е сами да следвате този процес. Както вече е известно той отнеме време, а колкото по-малко време заложите, толкова по-ефективни ще се в други дела по дома.

Можете да се свържете с отдела за почистване, където ще ви бъдат предоставени следпродажбени / ремонтни услуги за почистване.

Но ако сте решили да прекарате последния кръг в битката за чистене на апартамент сами, тогава използвайте практически съвети от специалистите по почистване.

Етапи на почистване след ремонт

  • Събиране на отпадъци и остатъци от строителни материали.

Необходимо е да се съберат всички остатъци и строителни материали. Излезте от апартамента с всички инструменти и сродни инструменти.

  • Почистване и измиване на всички твърди повърхности.

Този етап включва почистване на подове, килери и други повърхности. Необходимо е да се вземат почистващи препарати, съответно за видовете повърхностно покритие. Например за ламинат е необходимо да се използват меки четки и специални почистващи препарати.

  • Прозорци и врати.

Това е един от най-задълбочените и предизвикателни етапи от почистването на апартамент / къща. Ако вашият апартамент е на пети, десети или двадесети етажа, по-добре е да поверите тази дейност на професионална компания за почистване. Вратите, рамките и первазите трябва да се почистват с неагресивни почистващи препарати.

  • Работа с прах.

Почистете праха с меки кърпи или специални четки, които напълно ще премахнат праха, без да повредят повърхността. Този етап трябва да се третира с особена грижа, тъй като прахът се издига във въздуха, който се вдишва в апартамента / къщата. Избършете полилеи, радиатори и всички мебели.

  • Един от отделните етапи от почистването на апартамент / къща е да почистите мебелите.

Дори и най-дебелите и непроницаеми покрития не винаги могат да предпазят мебелите от замърсяване. Строителният прах или петна с неизвестен произход могат да се появят по диван, фотьойли и тапицирани столове. Нашата компания за почистване предлага услуги за почистване на мебели, но ако решите да се справите със самите петна, трябва да знаете поне някои общи правила.

  • Как да почистите правилно мебелите след ремонт?

Ако сте забелязали петно, не прилагайте първия достъпен агент. Оценете произхода и естеството на петна. Ако петната са мазни или от киселинна природа, използвайте алкални агенти. Ако петната имат, алкален произход, използвайте вещества, съдържащи кисели елементи (лимонена киселина или оцет). Преди да използвате агента за цялото обзавеждане, опитайте го върху незабележима област или ненужна повърхност.