Продължете към съдържанието

vratiii

Ако сте решили да пребоядисате вратата си в нов цвят или просто старата боя вече се, е изтъркала до такава степен, че, е нужно да се смени, то това в никакъв случай не, е сложно и може да се захванете сами с него. Трябва да знаете, обаче, че тази задача може да бъде много опасна за здравето Ви, защото за премахването й се използват много силни химикали, които в никакъв случай не трябва да попадат върху организма на човека. Разбира се, възможно, е да изжулите боята с помощта на шкурка или шпатула, то този вариант, първо, че изисква много усилия и свободно време, второ невинаги, е възможен.

Така, че нашия съвет, е да се обърнете към някоя фирма, която да се заеме с премахването на боята. По този начин ще си спестите не само време и усилия, но и ще се предпазите от вредните газове, от които не, е препоръчително да вдишвате. Все пак, ако сте решили сами да се заемете с премахването на боята, то нека Ви дадем няколко съвета, които ще Ви улеснят значително задачата.

Все пак, ако смятате да премахнете боята, без да използвате химически разтвори, то няма кой знае какво за обясняване. Избирате си един от трите инструмента – шкурка, шпатула или тел и започвате да действате. Трябва да знаете, обаче, че това начинание ще Ви коства доста усилия, особено, ако боята, е твърде стара или, е била пребоядисвана, без да бъде премахнат първия слой. То тогава ще Ви се наложи да изжулите няколко слоя боя, докато стигнете до основата.

Докато, ако използвате специалните разтвори за премахване на боя от врата, то работата Ви ще се изчерпа в това да намажете вратите и да изчакате определено време, за да подейства разтвора. След което ще трябва единствено да отстраните с шпатула останалата боя, което няма да Ви отнеме повече от 10-20 минути, тъй като боята ще пада само с едно докосване. При този вариант, обаче може да Ви се наложи да намажете повторно вратата, ако има няколко слоя боя, тъй като, е възможно да не паднат от първия път. Ако използвате химически разтвори, е важно да работите на открито или на добре проветрено помещение, за да не се задушите от вредните газове, които се отделят по време на работа. Също така, е препоръчително да използвате маска или противогаз.