Продължете към съдържанието

Много от вас вероятно са се сблъсквали с „чудото” на залепения балатум. Понякога половината балатум си остава на пода без да е премахнат напълно. Изглежда сякаш е решил да остане за вечни времена. Някой хора избират трудоемкия метод с пистолета за горещ въздух и шпатулата, но за тази цел ще ви е неохбодим и противогаз. Махането по механичен път изглежда невъзможно. Добър вариант е техническия ацетон. След нанасянето изчаквате, а после отстранявате власинките останали от балатума с шпакла. Следва само да махнете и лепилото (най-често С200) с телена четка. И все пак не забравяйте, че работите с ацетон и има опасност да се задушите, така че през цялото време трябва да проветрявате.
Ако всичко това ви се струва непосилно, просто се обадете на Кърти БГ, които ще свършат всичко това за нула време. Въобще няма да разберете кога е бил махнат балатума. Освен това ще изчистят и извозят всички отпадъци вместо вас.
В много случаи, когато се ремонтира старо жилище, след демонтажа на паркет или отлепването на балатума се забелязват пукнатини в замазката и тогава се налага изкъртване и изхвърляне на старата замазка и цялостна подготовка за полагане на нова. Още работа, която може да бъде извършена от къртачната структура на Кърти БГ.