Продължете към съдържанието

Статията е предоставена от КЪРТИ.БГ

Тел:  0888 67 0000

Сигурно знаете, че сега не е най-удачния момент да продадете жилището си. И все пак, ако сте решили да го продавате, тук ще ви дадем някои полезни съвети относно продажбата и вашата сигурност като продавач. Независимо по каква причина продавате имота си, трябва да знаете, че има голяма опасност да бъдете подведени от пазара в момента. Независимо колко е свит този пазар и колко са ниски цените на имотите, независимо, че в момента предлагането е голямо, а търсенето малко вие не трябва да излизате от сделката при продажба на загуба.

Потенциалните ви купувачи ще направят всичко възможно да свалят цената на апартамента, колкото се може повече. Ако вие се поддадете на тяхната провокация и започнете да сваляте цената, те ще направят всичко да го купят колкото се може по-изгодно за тях и по-неизгодно за вас. Бъдете твърди в преговорите и винаги изтъквайте предимствата на имота си, никога не говорете за недостатъците му.

Ако купувачите изтъкват неговите несъвършенства, превръщайте ги в положителни страни. Можете да използвате и трикове от типа на „Ако не бях в затруднено положение, никога не бих продал този апартамент.“, „Няма да намерите по-изгодно предложение, от това, аз самият не искам да го продавам, но нямам избор“. Когато продавате имота си трябва наистина да го „продавате“ т.е. да омайвате купувачите така, че те да не могат да спят от мисли за този имот. Ако бързате да го продадете, кажете, че имате и други желаещи, това винаги ще изкърти и стрясне купувача и вдига реномето на жилището.