Продължете към съдържанието

steniteАко сте решили да пробивате отвор за врата или прозорец в стената или желаете да съедините две помещения, като я съборите, то трябва внимателно да проучите нещата, преди да си правите какви й да било планове, иначе в противен случай може да си имате сериозни неприятности. Пробиването или къртенето на стена в никакъв случай не може да бъде причислявано към графата „козметични ремонти”, тъй като при най-малката грешка може да навредите сериозно на имуществото си. Така, че ако желаете всичко да мине по план, без никакви неприятности и бъдещи проблеми, то обърнете се към някоя фирма, която разполага с квалифицирани работници, които ще осъществят плановете Ви по възможно най-качествения и безопасен начин.

В противен случай, ако сте решили сами да се заемете с къртенето на стената, то, е препоръчително да се информирате поне малко по този въпрос и да разберете какво ще Ви бъде нужно, за да се увенчае начинанието Ви в крайна сметка с успех.

Без значение дали смятате да пробивате отвор или да бутнете изцяло стената, трябва да сте сигурни, че тя не, е носеща. Носещите стени са от изключително голямо значение за здравината на конструкцията и в никакъв случай не трябва да се правят по-сериозни корекции върху тях. Най-лесният начин, по който може да разберете дали една стената, е носеща, е ако разполагате с архитектурния план на жилището си. При положение, че нямате такъв под ръка, то другият вариант, е да изкъртите мазилката до тухла и ако стената, е съставена от плътни, единични тухли, то тя, е носеща, ако, е направена от друг вид тухли, то без никакви притеснения може да направите това, което сте си наумили.

Със събарянето на стената, най-вероятно ще се справите и сами, дори без да използвате професионална и скъпа техника, но въпреки това нашия съвет, е да се обърнете към специалисти, които да се заемат с това. Не за друго, а защото при подобни работи винаги се крие известен риск за здравето Ви. Освен това, ако сте решили да пробивате отвор за прозорец или врата, е възможно да не успеете да го направите по желания начин, което ще Ви забави допълнително в начинанието Ви. Докато с наемането на квалифицирани работници, то бъдете сигурни, че всичко ще бъде извършено бързо, качествено и по план, без загуба на ценно време.