Продължете към съдържанието

ekipirovka

Ако искате да “разширите” жилището си или просто желаете да внесете някаква промяна в дома си, то един от вариантите, е да пробиете отвор за врата в някоя от стените. По този начин ще създадете илюзия за по-просторно жилище, но в действителност размерите няма да бъдат променяни. Освен това с пробиването на такъв отвор, Вие значително си улеснявате достигането от една стая в друга. Да предположим, че в момента кухнята и хола Ви разполагат с обща стена, но за да стигнете от едното в другото помещение трябва да преминете през коридора. Докато с пробиването на стената Вие ще си спестите изминаването на това пространство и ще може да преминавате от едната стая в другата, без никакви проблеми и затруднения. Разбира се, тук говорим за допълнително удобство и комфорт в никакъв случай не искаме да ни разбирате погрешно, че изминаването на 4-5 метра, за да достигнем от хола в кухнята е нещо непосилно, изискващо тежки физически усилия.

За да се пробие отвора трябва да са налице следните няколко фактора, които са от изключително важно значение за безопасността на сградата.

– Стената, която ще се пробива не трябва да бъде носеща, защото в противен случай всякакви планове за врати, прозорци и други отвори отпадат на момента. Носещите стени не бива да се пробиват, разбиват или каквото и да била друга строителна дейност, която може да отслаби здравината им, защото те поемат тежестта на цялата сграда и евентуалното им пробиване може да доведе до срутване на цялото помещение.

– Мястото и размерите на отвора трябва да бъдат добре планирани, за да не затрудняват използването на останалите помещения в жилището.

– Не, е препоръчително да се пробива стена, през която преминават водоснабдяващи тръби или електрически кабели с високо напрежение.

Нашият съвет, е да се обърнете към квалифицирани лица, които да се заемат с пробиването на желания отвор. Не надценявайте уменията си, а се доверете на някоя фирма, която да се заеме с тази отговорна задача.