Продължете към съдържанието

Ако желаете да си пробиете нов отвор за врата или прозорец в жилището, то по-добре се възползвайте от услугите на професионалисти, които разполагат с нужния опит и знания за целта. Не си въобразявайте, че пробиването на отвор в стена, е лесно и не изисква кой знае какви усилия или познания в тази област. Напротив, ако се заемете сами с тази задача, Вие рискувате да нанесете тежки и трудно поправими щети върху стената, а освен това ще загубите куп време и нерви, докато се опитвате да я пробиете. Затова нашия съвет, е да се обърнете към професионалисти, но ако сте сигурни, че сами можете да се справите с това трудно и тежко начинание, то никой и нищо не може да Ви спре, но позволете поне да Ви дадем някой друг съвет.

otvor

Преди да започнете да пробивате, трябва да сте сигурни, че стената, която ще къртите не, е носеща, тъй като в противен случай плановете Ви за нова врата или прозорец на това място са обречени на провал. В никакъв случай не пробивайте носеща стена! Това може да доведе до много тежки и сериозни щети не само върху стената, а върху целостта на цялото жилище. Съществува реална опасност от срутване, ако повредите носещата стена, затова преди да започнете работа се уверете, че стената не, е такава. За целта може да използвате архитектурния план на жилището или да се допитате до някой специалист, който да Ви даде ясен и категоричен отговор, дали може да направите желания отвор.

Инструментите, които ще Ви трябват за пробиването на отвора не са много, като най-необходимия, е електрическия къртач или перфоратор. Без него няма да постигнете желания резултат. Ако нямате познат, който да Ви услужи с такъв, може да се обърнете към някоя фирма за къртене, която да Ви даде ел.къртач под наем. Другото, което ще Ви бъде необходимо, е голям чук, клин и материали, които ще осигурят Вашата безопасност по време на работа.

За самото пробиване, трябва да бъдете изключително внимателни и предпазливи, когато работите с ел.къртача. Първо, за да не се нараните и второ, за да имате контрол над ситуацията, който ще Ви позволи да направите желания отвор за врата или прозорец.