Продължете към съдържанието

Не е невъзможно да се направи гардеробна в спалнята или в кухнята да има всекидневна и място за хранене. Във всеки дом, дори и в най-малкия апартамент може да се използва пространството да се преустрои изцяло с ново измерение чрез обзавеждането, което ще направи оптимално използването на свободното място според нуждите и вкуса на обитателите му.

Разбира се, кухнята ще изглежда напълно естествено ако има разположени маса и столове за хранене. Но какво ще се получи, ако кухнята е малка и тясна, а масата не може да се разположи защото няма достатъчно пространство? Практиката показва, че дори и на най-неудобното място е възможно да се поставят не само масата за хранене, дори и разтегателен диван с меки възглавници. Диванът може да бъде изработен от слоест дървен материал, като мястото за сядане ще бъде подпряно чрез изящни крачета. Облегалката може да бъде удобна, комфортна и с мека дамаска. И тук няма как да се загуби пространство, защото диванът може да ъглов, а до него може да са разположени кухненски шкафове, като допълнителен елемент ще бъде доста подходящо да се направи ъглов шкаф с рафтове на ротационен принцип.

Масата за хранене може да бъде сгъваема чрез панти и лесно да се свива, когато стане твърде пренаселено в кухнята. Това е толкова практично, защото на масата може да има крак, който  автоматично да пада.

Това е един от начините, чрез който може да приберете  масата за хранене до стената, като тя няма да пречи, а кракът й ще пада надолу. Относно осветлението може да се монтират висящи стенни лампи, който ще променят облика на помещението. Те могат да бъдат разположени в зависимост от вашите нужди и свободното пространство. И ето вие имате малка компактна и модерна кухня с всекидневна.