Продължете към съдържанието

Най-трудният въпрос е: откъде да започнете? Някои хора предпочитат да започнат почистване на дребните неща с чистене на бюрото, нощната масата, гардероби, но чистотата по съвети на експертите ни насочва към това да започнем с тежките предмети.

Може би вашата къща има стари мебели, които не сте решени да отидат в кошчето? Днес във Вашия ден и може да помислите за фирма по извозване на стари мебели! Чувствайте се свободни да вземете един стар дрешник и да се отървете от струпаните в него, в килера или на балкона боклуци. След като вашият дом е поразреден от ненужни неща, вие сте готови да разчистите района от малките дрънкулки.

Как да хвърлите дрехите?

Поредната трудна стъпка за пречистване на пространството трябва да се нарича преразглеждане на гардероба и да ви насочва към това как най-лесно да се отървете от излишните елементи, сред които е облеклото.

Как да се хвърлите обувки, които не отговарят на вашия вкус; пола, която е излязла от мода или друга голяма трудност.

Ако все пак решите да се отърве от боклука, трябва да действате със сигурност. Разделете в няколко категории старите неща. В един купчина оставете тези, които не са подходящ за Вас размер или не подхождат на вашия вкус, всички други неща нека отидат в друга камара.

Дрехи от първата група, можете да раздадете или продадете. Всичко, което остава във втората камара, може безопасно да унищожите.

Щом сте изхвърлили всичко е време да започнете с подреждане на гардероба и местата, в които вече има достатъчно  ново пространство.