Продължете към съдържанието

При провеждане на препланировка на дадено помещение е достатъчно да възникне необходимост от създаване на нови отвори в стените или преместване на съществуващите. И задачата трябва да бъде концентрирана да реши задължителното обезпечение на надеждността на стените и преградите, а също техните възможни деформации за в бъдеще. В кирпичените стени — преградите са значително прости. Но, за да се направят срезни отвори е нужна подготовка. За нашите професионалисти на фирма Кърти БГ няма непреодолими прегради!

Голяма част от съществуващия жилищен фонд е построена преди много десетилетия назад. Тогава самият факт, че ще притежаваш свой дом беше предмет на радост за много години напред и скромността от размерите на новото жилище, неговата миниатюрност на кухнята и коридора не смущаваше новите собственици. Сега времената са други, хората обичат простора и комфорта.

Тези са някои от причините, поради които клиентите се обръщат към нашата компания.  При рязането на отвори, се отличават два основни:

  1. Необходимо е, да не добавяме в интериора нови обемни детайли, които просто ще пречат при нашата работа.
  2. Пълната препланировка по-новия дизайн — проект и ако е необходимо ще се направи преместване на врати

Често при работа се налага доставка на габаритни детайли нужни за преместване на вратите и след окончателните демонтажни действия ще се наложи да се изнесат  не профилните материали (пеноблоковете или гипсокартона и др.), без да се пренебрегват увеличаващите се отвори. А това е важно и може да стане опасно, ако се извършва от непрофесионалисти. Ако не се съблюдава безопасността могат да се случат инциденти и травми, които стават предимно в най-неочаквания момент.

Изразът «Моя дом е моята крепост» в подобни случаи се трансформира в «Моя дом може да ме доведе до болницата ». Както при всички строителни работи, така и при проектиране на отвори е задължително да се направи грамотен разчет относно съществуващата и бъдеща конструкция. Дори и да има подобен проект, в повечето случаи демонтажните работи при отваряне на отвор в стената (особено носеща) е най-добре да се доверите на професионалисти. Защото специалистите с опит ще извършат демонтажа качествено, в срок и ако е необходимо ще поставят металично укрепление.