Продължете към съдържанието

Когато имате нужда от ремонт на покрива може да се обърнете към фирмите от бранша „кърти чисти извозва“ те ще демонтират старите керемиди и ще ги изхвърлят на подходящо място. Ако имате нужда от почистване на тавани и мазета пак може да се обърнете към професионални фирми за извозване на отпадъци. Когато таванското помещение е пълно с мебели може да се свържете с фирма за демонтаж и изнасяне на стари мебели.

Най-често срещаните проблеми с покрива се появяват под влиянието на атмосферните условия или поради човешка грешка. В тази статия ще Ви разкажем за най-често срещаните причини, които са отговорни за повечето проблеми с покрива.

Основният фактор за проблеми в покрива са неблагоприятните климатичните условия, които увреждат сериозно покривните материали. Голяма част от тези материали, които покриват покрива бързо губят свойствата си при тежки климатични условия, като силни ветрове или бури. За жалост все още не са измислени материали, които да издържат на всякакви метеорологични условия и ще трябва да се примирим с факта, че ще трябва да сменяме всеки път повредените покривни материали с нови. Покривните материали се разделят на два вида – с неорганични и с органични съставки. Материалите, които са направени от неорганични съставки имат по-дълъг живот и по-бавно стареят, но лошите климатични условия и мръсният въздух ускоряват процеса на стареене. Другият немаловажен фактор, който също е един от основните виновници за евентуални проблеми с покрива са човешките грешки, които се изразяват в лошо проектиране на покрива или пропуски в уплътнението му.

Голяма част от най-често срещаните проблеми с покрива се получават в следствие на грешното му проектиране. Отстраняването на подобен вид проблеми излиза доста скъпо, тъй като в някои случаи може да се стигне и до подмяна на целия покрив. Едни от най-често допусканите грешки при проектиране на покрива са: направата на неподходящ наклон или малко на брой улуци и канали, като поради малкия им брой се стига до постоянното натрупване на вода, откъдето се появяват и проблемите с влагата и постоянните течове; използването на неподходящи материали и лош монтаж на покрива, който пречи на естественото свиване и разширяване на покривните материали при рязка промяна в температурите. Лошото уплътняване на покрива също е една от основните причини за появата на повечето проблеми. За да се предотвратят подобни проблеми трябва уплътнението да бъде така направено, че да издържи поне толкова време, колкото ще издържи останалия материал, който заема основната част от покрива.