Продължете към съдържанието

Сигурен съм, че много от Вас, които живеят в къща са имали не малко проблеми свързани с нейния покрив. Един от най-често срещаните са течовете, които могат да предизвикат много проблеми, ако не бъдат взети навреме необходимите мерки за тяхното отстраняване. Затова нека разгледаме кои са най-често срещаните причини за поява на теч в къщата.

pokrivВ 99 процента от случаите, причините за поява на теч в къщата, е разместването или счупването на някоя керемида. За щастие, обаче това лесно се поправя и не са необходими някакви мащабни ремонти, за да бъде поправен покрива. Възможно, е с тази работа да се справите и сами, стига да нямате страх от високо, но нашия съвет, е да се обърнете към някоя специализирана фирма, която предлага услугите си в тази сфера, тъй като не смятам, че, е необходимо да излагате на риск здравето си, само, за да спестите някой друг лев. Разбирам, че в момента по-голяма част от българските семейства трудно се оправят с плащането на сметки, храна и всички останали нужди, пък какво остава за това да отделят средства за ремонтирането на покрива. Но здравето винаги, е на първо място и никога не трябва да го излагаме на необоснован риск. Така, че сами си преценете как ще постъпите в тази ситуация.

Ако сте решили сами да се заемете с отстраняването на проблема, то нека Ви дадем някакви насоки и с тяхна помощ значително ще улесните задачата си.

На първо време трябва да откриете източника на проблема. За тази цел се качете на тавана и внимателно огледайте пода за следи от вода. Както се досещате това трябва да го направите веднага щом завали или непосредствено след приключването му. Така най-лесно ще разберете кое, е мястото, което създава проблеми. След като го откриете, подсушете пода и поставете кофа или друг съд, който да събира водата, докато се заемете с поправянето на проблема, тъй като трябва да изчакате покрива да изсъхне. В никакъв случай не трябва да се качвате върху него, ако все още, е мокър, тъй като в противен случай вероятността да се подхлъзнете и да паднете от него, е много голяма. Изчакайте времето да се оправи и тогава се качете на покрива, за да смените керемидите.

При положение, че дори след Вашата намеса проблема си остане, то нямате друг избор, освен да се обърнете към специалисти, които да се заемат с неговото отстраняване.