Продължете към съдържанието

Ремонти в банята

Неизменна част от ремонта на банята, е поставянето на теракотени плочки и къртене на старите. Благодарение на голямото си разнообразие от цвят, форма и дизайн, теракотените плочки са предпочитан продукт за подова настилка в банята от всяко семейство. Едва ли много хора знаят, но теракотените плочки са задължителни, ако бъде поставяна хидроизолация в банята. Това е така, защото теракотените плочки са отлично решение в борбата с влагата в мокрите помещения, но за съжаление тяхното водонепропускливото свойство създават илюзия, че с поставянето им ще бъде решен проблема с влагата, което за жалост не отговаря на истината в действителност.

За да се справите с влагата в мокрите помещения в жилището, каквото несъмнено е банята, трябва да си поставите качествена хидроизолация. На пазара се предлагат качествени хидроизолационни материали за баня, които ще улеснят в пъти поставянето на хидроизолацията, а освен това ще увеличат многократно водонепропускваемостта. Затова преди да започнете с ремонтните дейности в банята, задължително поставете качествена хидроизолация на стените и пода.

Използвайте качествени материали, когато извършвате ремонта в банята. Въпреки, че плочките са водонепропускливи може да се образува конденз във фугите между тях, като възможността за това е доста голяма, ако бъдат използвани нискокачествени материали. Най-добре се възползвайте от услугите на някой опитен майстор, който да залепи плочките, тъй като при неправилното им поставяне, е възможно образуването на малки пукнатини, които са невидими за човешкото око, но със сигурност през тях ще преминат водните пари и влагата. Като е възможно при проникване на влагата под облицовката, плочките да се повдигнат и отлепят от повърхността. За да си нямате подобни неприятности, използвайте съвременни, висококачествени материали. Не пестете средства от материали, тъй като облицовката на банята ще Ви служи години наред, а качествената хидроизолация е отлично вложение в бъдещето, което ще Ви гарантира необходимото спокойствие и комфорт в следващите няколко години.