Продължете към съдържанието

Преди ремонта на апартамента

Преди да започнете ремонта на апартамента и изхвърлянето на мебелите, трябва да се уверите, че имате разрешително от съответните органи за изхвърлянето им.

За първо, можете да направите списък на всички мебели, които трябва да изхвърлите. Може да се свържете с местните фирми, които предлагат услуги за изхвърляне на боклуци. Те ще ви дадат информация за начина на изхвърляне на мебелите и ви кажат какво да правите, за да изпълните всички изисквания на съответните органи.

След това можете да се заемете с къртенето на плочките от банята, коридора кухнята или друго място. Започнете с изтриване на праха от повърхността на плочките и от тяхната околност. След това използвайте подходящи инструменти за къртене, като чук или мотика, за да отворите плочките. Препоръчително е да носите специални ръкавици, за да не се нарежете по ръцете.

Също така, уверете се, че сте покривали с подходящо покривало стоките, които са останали в апартамента, за да ги предпазите от праха и строителните дейности, докато се извършва ремонта.

След като сте изхвърлили мебелите и къртенето на старите плочки е завършено, е време да се подготвите за самия ремонт.

Ето някои съвети:

  1. Измерете прецизно всички стаи и правете план на това как бихте искали да аранжирате мебелите. Това ще ви помогне да направите правилният избор на новите мебели, да купите необходимите материали и да ги разположите в стаята по начин, който да отговаря на вашите нужди.
  2. Подгответе се за прах и мръсотия. Ремонтирането на апартамент обикновено включва работа с пясък, цимент и боя, които могат да причинят значително количество прах и мръсотия. Затова е важно да закриете прозорците и да използвате покривки, за да предпазите мебелите и вещите в стаята.
  3. Направете план за бюджета. Ремонтирането на апартамент обикновено струва много пари. Подгответе се с план за бюджета, който да включва цените на необходимите материали и услуги за ремонта.
  4. Наемете професионалисти при нужда. Ако не сте в състояние да извършите ремонтните работи сами, съветваме ви да назначите професионална фирма, която да ги извърши за вас. Наемането на професионалистите може да се окаже по-скъпо от самостоятелното извършване на работите, но заслужава си да имате работата завършена правилно и безопасно.
  5. Следвайте очакванията си. Ремонтът на апартамента може да отнеме повече време, отколкото сте очаквали или да срещнете неочаквани проблеми. Важно е да се подготвите за тези възможности и да следвате очакванията си, за да гарантирате, че резултатът на ремонта отговаря на вашите потребности.
Kакво да правя преди ремонтa на апартаментa?