Продължете към съдържанието

Скандинавският интериор може да бъде класически и модерен, при това не толкова скъп, но и на много ниска цена. Тук има рецепта за всеки «вкус и цвят»!  Сдържаността и естествеността  – това е кратката характеристика на скандинавския стил в интериора. Никаква претенциозности, всичко е в спокойни тонове, минимум украшения и естествени материали. На кого би, подхождала такава обстановка?

  • Това е за такива, които се боят от радикални интериорни промени. При едни такива промени се налага разчистване на различни по големина терени. В не малко случай прибягваме до услугите на фирми за извозване на мебели от къщи и апартаменти.
  • Скандинавският интериор (било то класически или модерен дизайн) подчертава неутралното. И това подхожда за всеки интериор в апартамент или къща.
  • Тогава, когато прозореца гледа на север и желаете повече светлина и топлина в интериора;
  • Тези, които не обичат да се претрупват с мебели, които буквално стеснява жилището, то Скандинавският интериор е именно за тях;
  • Тези, които имат спокоен «характер» и предпочитат спокойствието на това, което ги обкръжава в техния дом е Скандинавският интериор. Защото интериор на жилище в скандинавски стил е лаконично, основан на естествени материали.

Съвременният скандинавски интериор е в неутрален цвят – бежово покритие в лаконична форма на мебелите. Скандинавската атмосфера през тези години лесно навлязоха в европейските домове. Да се намерят подходящи мебели не е проблем – те и досега се произвеждат активно от известни скандинавски фабрики.

Простота и олекотеност на мебелите в скандинавски стил, те имат елементарна форма, прави линии и не са със средна височина. Особено актуално за това оформление на интериора е спалнята в скандинавски стил. Леглото – широко с балдахин, с матрак-футон на нисък подиум и нежна рамка. Тук всичко зависи от това, какво направление ще ви хареса.

Гостната може да обзаведете с олекотени, не високи маси, покрити с лак, ниски. Дивани с неутрални възглавнички и с резбована дървесина. Всичката мебел за интериора в скандинавски стил традиционно се изпълнява от светла дървесина. Резбата е плоска, лакирана, с орнаменти на древните викинги. Основното изискване към мебелите е тяхната функционалност. Затова не пропускайте шкафовете с множество малки чекмеджета за съхранение на дребните предмети.

Аксесоарите за гостната именно те ще могат да създадат необичайната атмосфера на далечна и загадъчна страна. Тук могат да бъдат поставени керамични съдове, композиция от бор, големи възглавници, който могат да се използват допълнително за сядане. Други варианти, за да се акцентира – пъстри носии на стената, еленска глава или  ковьор с шити лосове или дракони.