Продължете към съдържанието

Искате съдействие за извозване на мебели

Ако искате да извозите стари мебели от дома си, Следвайте тези няколко стъпки:

 1. Определете каква мебел искате да изхвърлите
  • столове,
  • маси,
  • гардероби,
  • легла,
  • шкафове,
  • матраци,
  • секции и други.
 2. Проверете дали мебелите могат да се изхвърлят с обикновените боклуци, които се вземат от местната община. В някои случаи, стара мебел може да бъде донесена до скрап-площадка или определена зона за изхвърляне на големи отпадъци.
 3. Ако общината не предлага този вид услуга, можете да се обърнете към фирми, които предлагат услуги за почистване на апартаменти с отпадъци и извозване на мебели. Те могат да ви предоставят контейнер за отпадъци или да вземат мебелите от вашия дом.
 4. Ако мебелите са в добро състояние, можете да ги дарите на благотворителни организации, които се грижат за нуждаещите се. Такива организации често имат пунктове за приемане на дарения в града. Можете да се свържете с тях, за да уредите да бъдат взети от вашата домашна адрес.
 5. Ако мебелите са антики или рядкост, можете да ги продадете на антикварни магазини или през онлайн платформи за продажба на стари мебели.

Кой начин да изберете?

Независимо от начина, по който решите да изхвърлите старата си мебел, важно е да се уверите, че тя ще бъде обработена правилно и безопасно за околната среда. Демонтажът и изхвърлянето на мебели зависи от местните правила и регулации. Важно да проверите местните закони и инструкции, преди да започнете процеса.

Обикновено, ако мебелите са в добро състояние, както казахме следвайте стъпките за дарите на благотворителни организации в България, за да се използват от нуждаещи се. Ако мебелите не са в добро състояние или не можете да ги дарите, трябва да ги изхвърлите правилно.

Следвайте правилното извозване на мебели?

Това може да включва транспортиране на мебелите до местна депо за боклук, което може да бъде платено или безплатно, в зависимост от местните правила.

Ако местните правила изискват специално третиране на определени материали, като например уреди със студена течност, е важно да следвате тези инструкции. Можете да се свържете с местния офис на департамента за отпадъци, за да получите допълнителна информация.

Накрая, ако не сте сигурни как да демонтирате или изхвърлите мебелите, може да се обърнете към професионална фирма, която да извърши тези услуги за вас.

Следвайте тези стъпки при управление на отпадъците