Продължете към съдържанието

domiАко смятате, че, е дошло крайно време да смените старата си дограма с нова, то трябва да се информирате по въпроса, преди да се обърнете към някоя фирма, която да се заеме с монтажа на новата и демонтажа на старата дограма.

Безспорно с поставянето на нова дограма не само, че ще придадете по-представителен вид на жилището, ами ще извлечете още куп ползи от нея. Преди да Ви кажем за тях, обаче трябва да сте наясно с това какъв вид дограма ще изберете – алуминиева или PVC, които са коренно различни една от друга. Първата и най-съществена разлика между тях, е материала, от който са изработени. Алуминиевата, е направена от метал, а PVC дограмата от полимер. Поради тази причина алуминиевата дограма има по-дълъг живот, но за сметка на това има по-слаби топлоизолационни качества. Докато PVC дограмата има два пъти по-кратък живот от алуминиевата – тя може да се използва 30 години без да създава никакви проблеми, ако бъде поддържана и използвана правилно. Въпреки това, обаче тя има отлични топло и шумоизолационни качества, които могат да намалят няколкократно сметките Ви за отопление. Именно поради тази причина тя, е предпочитан избор за много хора, които искат да сменяват старата си дограма с нова.

изнася мебелиНакратко това са главните разлики между тях, но трябва да отбележим, че има още много неща, на които не сме обърнали внимание и за да разберете кои са ще трябва да се поровите малко повече в мрежата или да се допитате до специалисти, които да Ви обяснят на дълго и широко за предимствата  и недостатъците на двата вида дограма.

Повечето хора възлагат поставянето на новата и премахването на старата дограма в ръцете на една фирма. Това, обаче не всеки път, е възможно, защото ако става дума за по-голямо помещение или сграда, която разполагат с много прозорци, то работата ще отнеме много повече време от очакваното. Така, че за да стане по-бързо може да се обърнете към фирма, която да изкърти старата дограма и да подготви обекта за поставянето на новите профили.