Продължете към съдържанието

Изхвърляне на леглаЗа спалнята най-добре е да изберете комбинации от цветове, които най-добре ще съответстват на декорацията на стените. Основното нещо е да не се прекалява с многообразието от тонове. При завесите трябва да се наблегне също на цвят или форма.

Леглото – това е основната мебел от интериора на модерната спалня, на което трябва да се обърне повече внимание. От голямо значение е къде ще поставите леглото и какво ще бъде по големина и размер.

Видове спалниОсновното правило при обзавеждане на спалня е, леглото да бъде поставено така, че като влезе човек в стаята, лежащият да може да го вижда. При модерния дизайн е позволено, леглото да не е поставено точно покрай стената, а да е малко косо. Така вие може лесно да измислите неговата форма.

Леглото изглежда уютно, когато е поставено в ниша. Между другото, можете да декорирате тази ниша с друг цвят, тапет или да я облечете в плат. Интересен метод, който препоръчват дизайнерите е, когато леглото е качено на подиум. Като височината на подиума не трябва да надвишава 30 см. Между другото, във вътрешността на подиума лесно може да се монтират чекмеджета за дрехи.

Следва да се отбележи, че плъзгащите дивани вече не са на мода. Те са уместни да се използват само в едностайни апартаменти. Ако апартаментът разполага с отделна спалня е задължително да има удобно легло за спане. Стана така, че спалнята може да бъде комбинирана и с офис, като може да поставите леглото в пригодена ниша за това. На пазара има богат избор на мебелни продукти от този вид.

Изнасяне на спалняСпалното помещение може да бъде разделено също на зони. Можете да направите така, че спалнята да е разделена на спално помещение, съблекалня и работно място. Ако имате малка спалня, на границата на различните зони може да се постави библиотека, килим с различен цвят или полупрозрачни щори. Ако спалнята е просторна, в този случай вашето въображение може да бъде без граници. Можете да разделите съблекалнята от леглото с разделителни прегради или да се разграничи със столове, маса или библиотека.