Продължете към съдържанието

Спалнята е място за почивка, където можете да се отпуснете след тежък работен ден, за да може да получите сила. Това е стаята, в която едва ли, ще поканите своите гости. Следователно, интериорът на модерна спалня трябва да се съсредоточи не само върху определени тенденции, но също така и да бъде възможно най-комфортно. Въпреки това, моделите на спални са изработени към съвременните модни тенденции.

Първо, нека поговорим за цветовата гама. Преди всичко, вътрешният интериор на модерната спалня трябва да има положителен ефект върху вашата психика. И цвета е фактор, който играе важна роля.

Според психолози, дизайна на спалнята ви трябва да се фокусира върху фините цветове. Ако вашата стая се намира на слънчевата страна на сградата, напълно подходящи цветове за интериора й е светло синята гама или светло зеленият цвят. Ако слънчевата светлина в стаята не е достатъчна, тогава трябва да изберете розово, бежово или бледо жълто.

Сега е модерно интериора на модерната спалня да е в бяло. Това създава усещане за светлина в пространството. Въпреки това, психолози смятат, че бялото е цветът на самотата и празнотата, като по-скоро напомня за болнична стая. Ако стаята ви е малка по размер и слабо осветена, не се чувствайте задължени да следвате модата. Тогава може да се разреди бяла боя с бежово или светло розово.

Ако ви харесват ярките цветове, не се притеснявайте и не се колебайте да „изрисувате“ интериора на модерната спалня в любимите си цветове. Все пак е по-добре да ги комбинирате с бял или сив фон. Не е нужно да има много ярки детайли. Например, една бяла стая може да бъде лесно украсена с червени възглавници, цветни фотографии или голяма цветна картина. Просто подберете да има симетрия.

Една важна част от всяка стая е дограмата и прозорецът. За спалнята, той също изисква специално внимание. Меките завеси на прозорците придават усещане за комфорт и уют. Освен това, напълно подходящи за спалнята са римските щори с мек текстил или японски панели с изображения в топли цветове.