Продължете към съдържанието

pokrivКакто знаете, ремонтирането на покрива може да бъде много рисковано начинание. Така, че ако сте решили сами да се заеме с тази задача, то трябва да го имате предвид това. Нашият съвет, е да се обърнете към квалифицирани работници, които да се заемат с тази задача и да не си подлагате здравето на необоснован риск. Разбира се, ако става дума за нещо дребно, като разместване на керемида, то не, е нужно да търсите помощта на специалисти, с тази задача най-вероятно ще се справите и без професионална помощ, но трябва да сте напълно обезопасени на покрива и да се чувствате напълно уверени и сигурни в това, което правите на покрива.

За целта трябва да вземете необходимите мерки. На първо място трябва да обезопасите покрива, върху който ще работите. Дори да работите върху плосък покрив, то пак, е препоръчително да поставите някакви ламарини или други плоскости, които да Ви спрат, ако евентуално се спънете и тръгнете да падате. Ако не разполагате с такива, другия вариант, е да се завържете през кръста с някакво въже за най-стабилната част върху покрива – комина или друг бетонна конструкция.

Задължително трябва да работите с предпазна екипировка. В никакъв случай не я подценявайте, защото тя може да изиграе решаваща роля в даден момент. Колкото и нестабилна да изглежда на пръв поглед предпазната каска, бъдете сигурни, че тя до голяма степен ще смекчи евентуален удар. Така, че винаги работете с пълна екипировка, независимо от дейността, която извършвате било то къртене, ремонтиране или друг тип работа. Пълният комплект предпазна екипировка включва – каска, очила, ръкавици, гащеризон и ботуши.

Ако не бъдете предпазливи и внимателни докато работите, то нито един вид предпазно облекло или екипировка ще Ви помогне. Така, че бъдете много внимателни докато сте на покрива и не поемайте излишни рискове, а моментално се свържете с вещи лица в занаята, които да се погрижат ремонта на покрива да протече без никакви проблеми.