Продължете към съдържанието

himПредвид затрудненото финансово състояние, в което се намират по-голяма част от сънародниците ни, напълно ги разбираме в намеренията им сами да се заемат с извършването на ремонта в домовете им. Въпреки това, обаче не одобряваме факта сами да се заемат с тежки и опасни действия, като къртене, пробиване, разбиване и други подобни дейности. Съгласете се, че най-важното нещо на този свят, е здравето и в никакъв случай не трябва да го излагаме на необосновани рискове като тези. За това Ви препоръчваме да се обърнете към специалисти, които да се заемат с извършването на тези неща и да оставите всичко в техни ръце, защото миг невнимание може да Ви направи инвалид за цял живот.

Все пак, ако сте сигурни, че имате необходимите качества да се справите с тези неща, то никой и нищо не може да Ви попречи да изпълните намеренията си, но позволете да Ви дадем няколко ценни съвета и инструкции, които ако спазвате стриктно ще намалите вероятността от наранявания до минимум.

Първото нещо, което трябва да направите, е да обезопасите помещението, в което ще работите. Изключете тока и водоподаването в стаята, докато не приключите напълно с ремонта в него. Ако смятате да работите с ел.уреди, то използвайте разклонител, в който да ги включите. След което се уверете, че помещението, е в добро състояние и няма опасност от срутване при по-голям натиск от Ваша страна.

Винаги трябва да работите с пълна предпазна екипировка. Не подценявайте ролята й, защото в дадена ситуация може да Ви спаси живота. Въпреки, че на пръв поглед пластмасовите каски изглеждат крехки и нестабилни, бъдете сигурни, че значително ще омекотят удара, който бихте понесли. Какво да кажем за предпазните очила, ръкавици и ботуши – те са задължителни. Едно, обаче трябва да запомните и то, е, че ако не работите внимателно и предпазливо, дори да сте облечени в костюма на „Железния човек”, със сигурност ще се нараните. Така, че не се захващайте с нещо, ако не сте напълно сигурни, че не съществува дори минимален риск за здравето Ви.