Продължете към съдържанието

Фън Шуй е древна философска наука, която носи хармония между човека и околния  свят. В превод  на български език означава „вятър и вода“, като балансира енергиите за по-добър живот.

Как да практикувате такава хармония и как да подредите дома си според нея, за да имате просперитет и успехи. Фън Шуй е изградена на правила и закони, които трябва да се спазват. След това те ни се отблагодаряват с просперитет, спокойствие, здраве и благополучие.

Фън Шуй обзавеждане 2016

Подреждане на дома според Фън Шуй

Принципите на тази философска наука започват още от местоположението на самият ви дом. Къщата, в която живеете и отглеждате децата си не трянва да бъде на хълм, или в неговото подножие. Забравете да се нанесете в дом, ако той е на кръстовище или кьоше, входната врата не трябва да е на края на улицата или още по-зле в задънена улица.

Входът на вашия дом не трябва да сочи на запад, а по-добре да е от източната страна, а само стена да имате на запад, а двора ви да е от север и юг. Препоръчително е да имате големи и високи дървета пред вратата си. Това е много важен детайл според Фън Шуй за нов дом.

Сухите дървета и храсти пречат на енергиите да циркулират правилно, не ги търпете, а се отървете от тях, като ги изкорените и изхвърлите, като извикате фирма със собствен превоз.

Фън Шуй разделя дома ви на зони, в които действат различни природни стихии. За да установите коя зона с каква стихия съответства, ще ви трябва компас. Поставете го на земята и според посоките, трябва да напаснете и жилищното си обзавеждане.

Северна зона – това е кариерата. Следва северозападна посока, в която е зоната за пътешествия и наставничество. На североизток е учението и знанието.

Противоположната посока е юг, а там съответства славата, югозапад е брака и успеха. А югоизток е благополучието и богатството.

Западна посока – това са децата, творчеството и изкуството.

Изток – род, семейство и връзки.

Сигурно ще ви е трудно да напаснете всяка мебел и помещение според зоната, но пък ще бъде всичко строго преценено.

Сега ще ви насочим и с други съвети, които е хубаво да ги спазвате. Може би ви се струват твърде строги и екзотични, но пък все пак трябва да знаете, че точно тези дребни неща, които променяте правят чудеса.

Входната ви врата не трябва да бъде „запушена“, за да може да циркулира положителната енергия Чи. Обикновено в тесните ни предверия сме наблъскали всякакви шкафове и гардероби. Закачалки, отрупани с палта и чанти, много струпани събути обувки. Подредете и разчистете всичко това, нека да бъде прегледно.

Всеки ден отваряйте широко прозорците. Така освен обмяна на чист въздух, вие получавате и прилив на енергия в дома.

Сложете аквариум в дома си, той привлича енергията Чи. Вижте коя зона от дома ви е най-желана за просперитет и го сложете на подходящо място.

За да избегнете семейните скандали и неразбирателството, не поставяйте уреда си за готвене – котлон, печка и т.н. срещу чешмата, пералнята или хладилника.

Сложете свещи в банята си, където си хармонизират символите на мъжа и жената – Ин и Ян.

Сложете огледала на вратата на гардероба или в банята на вратата, в коридора. Те подпомагат умножаването на положителната енергия.

Поставете си до входа или на балкона чан от бамбук – това са  едни дървени тръбички, които звънят и гонят лошата енергия.

Фън Шуй е нетрадиционна философия. Това обаче ни одухотворява и извисява, получаваме удовлетворение и положителни емоции. Подредете дома си с Фън Шуй и ще получите промяната и лична хармония.