Продължете към съдържанието

Много хора са се отказали от своите настолни компютри, за да преминете към по-гъвкавите възможности за лаптопа. Но не правете грешката като с настолен компютър – това ще намали неговата ефективност, може дори да се наложи ремонт на лаптопи. Има някои неща, които могат да поддържат добра форма. Обърнете внимание на следните съвети от сервиз компютри, за да помогнете на вашия лаптоп в изпълнение на своите „най-добри начинания.

Ето как да се подобри производителността на лаптопа:

  1. Заредете вашия твърд диск

Казано по-просто, колкото повече данни имате във вашия твърд диск, толкова сте по-склонни да го забавите с трясък, така че е важно да го освободи. Премахването на всички файлове, които не използвате редовно – видеоклипове, снимки, музика или игри. За нещата, които не искате да изтриете завинаги, трябва да ги запишете на външен твърд диск, вместо да ги държите в лаптопа си.

  1. Изпразнете кошчето обичайно

Всички боклуци, които може да изтриете се установяват в кошчето и заемат пространство, така че не забравяйте да го изпразните периодично.

  1. Временни файлове – почиствайте редовно

Някои файлове или временни интернет файлове, автоматично се запаметяват във вашия твърд диск при всяко отваряне на уеб сайта. Това е повече от ненужни боклуци и пречи на производителността, така че не забравяйте да изчистите кеш паметта, рутинно. Правете това и с мобилния Вижте повече на ремонт на телефони.

  1. Деинсталиране на всички неизползвани или ненужни програми

Много е вероятно вашият лаптоп да е зареден с различни пробни софтуери още, когато сте го купили. Всички тези неща заемат пространство и със сигурност може да бъдат премахнати. Не забравяйте да ги деинсталирате правилно. Избягвайте изтегляне на неща, които не се нуждаят, като ленти с инструменти и предварително инсталирани приложения. Вижте тук за батерия за лаптоп.

  1. Намаляване на стартиращи програми и други приложения, които работят във фонов режим

Някои програми се активират веднага след като се стартира Skype и др. Те използват памет и забавят темпото, а не е нужно да ги използвате всеки път, когато включите вашия лаптоп. Не е необходимо да ги деинсталирате, но просто ги забранете от стартирането при стартиране с помощта помощната програма за конфигуриране на системата. Също така, се отворете от самите програмите, които ще използвате. Вие наистина не се нуждаете от мултимедийни плейъри или съобщения, които са постоянно активирани.