Продължете към съдържанието

С пазара на жилища на по-ниска цена и бюджети се изстисква, създаване на градина. Ако сега и вие попадате на пазара за имоти и търсите по-висока цена за вашия имот с двор е добре да планирате едно качествено озеленяване.

Така ще може да се насладите на минимална цена, дори в труден момент. Смятате ли, че разполагате с неограничено пространство, което може да се използва по-рационално? Ако е така научете някои дзен техники или повикайте майстор, който да помогне за изхвърляне на всичко излишно от двора.

Създайте дизайна и растителна живот. Използването следните съвети, за да започнете създаването на перфектната озеленен двор!

Какво искате от вашата градина?

Вие сте от типа, забързани лятото, които хвърлят барбекюто и искат само тихо място, за през уикенда ? Запитайте се какво точно искате от вашата градина и да го запише. Тази ваша идея ще ви помогне да се съсредоточите върху най-важните аспекти на вашия проект и да започне да планирате бюджетните разходи.

Скица на план

Дори ако не сте художник, измерване на пространството и груб план е от съществено значение. Ако искате по-украсена вътрешен двор, може да поработите над вашия план да се решите по скалата, кое и къде смятате да разположите във вътрешния двор. Не забравяйте да добавите в конкретни области, барбекю, детски площадки или подредено пространство за медитация (например хамак между две дървета, люлка за възрастни под сенчест дъб или нещо подобно).

Взема решение за мебелите

Независимо дали сте запален градинар или брилянтен домакин, трябва вземете решение за това, което градински мебели ще създава за вас. Имате ли нужда от навес за всичките си градинарски инструменти или бихте предпочели да имате маса и столове за вашите гости? Имайте предвид, че ако искате градински мебели като маса и столове, ще ви е нужно и пространство, където да ги съхранява през зимата, за да предпазите от лошото време. Потърсете фирма с майстори за демонтаж, когато се налага прибирането им.

Добавете малко цвят

Наистина може да добавите подправка за вашата градина. Искате ли земни, естествени цветове за минимален шум или сте готови да бъдете смели и да закупите ярко оцветени градински мебели и растения? Научете и какви товарни превози за извозване да потърсите.

Не забравяйте, че някои растения се нуждаят от повече грижи, слънчева светлина, влага и пр. Научете повече неща, за тези, които смятате да засадите във вашия двор.

Време е за озеленяване!

Сега, след като сте създали план и купили мебели и растения, сте готови да имате перфектния озеленен двор. Кой е казал, че ландшафтния дизайн е невъзможно за начинаещи?