Продължете към съдържанието

Фасада се назовава фронтовата част на мебелите: вратичките на шкафовете, предните панели на подвижните чекмеджета и др. По същество, «предна страна» на кухнята и новото, което се  появи на пазара са новите технологии на отделяне, които се произвеждат в мебелната промышленност. По този начин си спестявате изхвърляне на стари мебели, кухненски шкафове и секции.

Патина

Изкуственото «състаряване» е един от популярните варианти в модулната кухня. Как се прави състаряване? Ето няколко способа. На фасадата може да се нанесат съставки, имитиращи стар метал, например, злато, сребро или бронз. Или дървото се тонира, като състарена слонова кост, а после се обработва с восък за защита от вода и пръски. Новото течение в кухненската мода са пластмасовите комплекти в стил кънтри. В този случаи фасадата на кухнята се покрива с цветен лак «имитираш старинен вид».

Състарените модели точно имитират старинната мебел, че още като го погледнете това  шкафче ще помислите, че е изработено преди години или столетие назад. Другото преимущество на изкуствено състарените изделия е тяхната дълговечност. Тази мебел независимо, че изглежда вехта, то тя е изработена от качествени съвременни материали с надеждни аксесоари за кухня: окачвачи и панти.

Фото печат

Нанасяне на рисунки е много ефектен способ за фасадата на модулната кухня. На съвременните технологии предоставят огромни възможности за дизайнерски фантазии. При желание може да се украси с голяма фотография по-цялата фасада или декориране вратичките на шкафовете. Нанасянето на изображение чрез шаблон се практикува отдавна, но този метод не дава «пълно насищане на цвета» и е добре, когато са необходими повече бройки на еднаква фасада. Такъв способ на фото печат позволява да се украси и фасада от масив. Елегантната линия, плавността на контурите и многообразните форми – това новата тенденция в мебелното производство. Мебелите с изпъкнала фасада ще бъде не просто елемент от интериора, ни и ще се слива с него. От всички варианти за модулни кухни това е най-хармоничния. И, без съмнение има привърженици и на фен — шуй кухните, това е наука, която приветства плавните линии и закръглените форми в интериора. Именно така може да се привлече в дома по-голяма положителна енергия и ще позволи без много труд да се «преместят» на нужното място. В такива мобилни кухни помага и правилното устройване на жизнено пространство, като се използва небесната и земната енергия.